Ce face Ion Țiriac pentru Sorana Cîrstea, iubita fiului său. S-a aflat abia acum 

Ce face Ion Țiriac pentru Sorana Cîrstea, iubita fiului său. S-a aflat abia acum 
Ce face Ion Tiriac pentru Sorana Cirstea iubita fiului sau

Sorana Cîrstea e pe val! Jucătoarea noastră de tenis a reușit performanțe incredibile la turneul de la Roland Garros 2021. Sportiva s-a calificat în optimile de la French Open după ce a învins-o pe Darian Kasatkina în două seturi, cu scorul de 6-3, 6-2. Cum o ajută Ion Țiriac pe „nora” lui.

Ce face Ion Țiriac pentru Sorana Cîrstea, iubita fiului său

Iubita lui Ion Ion Țiriac nu a reușit să acceadă până în sferturile de finală ale turneului de la Paris. La începutul lunii iunie, târgovișteanca pierdea în fața slovenei Tamara Zidansek (23 de ani, 85 WTA), scor 6-7; 1-6. Totuși, comentatorii sportivi sunt de părere că românca joacă unul dintre cele mai bune sezoane ale vieții sale, iar acest lucru se întâmplă de când s-a apropiat de familia lui Ion Țiriac.

Se pare că evoluția ei profesională a crescut într-o manieră fulminantă de când primește sfaturi de la tatăl iubitului ei, un nume greu în istoria tenisului românesc.

„Apropo de legătura cu familia Țiriac, eu sunt convins că primește sfaturi importante de la Ion Țiriac, care e unul dintre cei mai mari manageri ai tuturor timpurilor în tenis. Lucrul acesta e foarte important pentru ea.

Îi dă forță mentală, stabilitate și e clar că relația e benefică. Rezultatele, entuziasmul și jocul practicat de ea în ultima vreme demonstrează asta”, a dezvăluit Ionuț Chirilă, prezent în studioul emisiunii Digi Sport Matinal.

Sorana Cîrstea a reușit o performanță incredibilă după 12 ani

După ce a reușit o performanță de invidiat la turneul de Mare Șlem din Franța, Sorana Cîrstea a înregistrat un salt important și în clasamentul WTA. Jucătoarea de tenis din România a ajuns în Top 50 mondial, un rezultat care o plasează pe poziția secundă în ierarhia celor mai bune românce din circuitul profesionist.

Forma bună a sportivei de la Roland Garros a fost explicată chiar de ea într-un interviu acordat în timpul experienței pariziene:

„La Roland Garros 2009 aveam altă mentalitate. În tenis trebuie să ai memorie scurtă, dacă te gândești prea mult la viitor sau trecut o să devii frustrat.

Dacă mă întrebai atunci dacă voi juca peste 12 ani, aș fi spus nu. Dar sunt sănătoasă, mă bucur de mine, probabil că joc cel mai bun tenis al meu. Dar o iau pas cu pas, zi cu zi. Mă bucur de acest proces. Mă bucur mai mult decât acum 12 ani și cred că asta e o urmare a maturizării.

Stilul meu de tenis e agresiv și nu stau mult pe teren. Cred că am doar vreo două meciuri mai lungi de trei ore. Stilul ăsta îmi ajută corpul, nu simt oboseala. Și am avut noroc că nu am ajut nicio accidentare majoră. Cred că acum sunt foarte matură, fac tot ce trebuie. Acum mă simt mai tânără, simt că am 20 de ani. Vârsta e doar un număr, nu contează.”, a declarat Sorana Cîrstea, potrivit celor de la GSP.