Leac împotriva colicilor, periculos pentru bebeluși. Mămici, aveți grijă ce cumpărați din farmacii!

Leac împotriva colicilor, periculos pentru bebeluși. Mămici, aveți grijă ce cumpărați din farmacii!

Veste șocantă pentru toate mămicile din România! Un leac împotriva colicilor pentru bebeluși este extrem de periculos. Ce conține și de unde provine acesta?

Leac periculos! Mămicile, șocate de ce conține un medicament pentru colici

Majoritatea mamelor din zilele noastre cer sau oferă sfaturi altor femei care au născut de curând sau mai au puțin până să-și aducă micuții pe lume. O femeie dintr-un grup pentru mămici din județul Mureș le-a adresat o întrebare celorlalte graviduțe. Aceasta avea nevoie urgentă de un medicament care să-l ajute pe copilul ei să treacă peste perioada grea a colicilor. Mămica a auzit de un leac „minune” care să-i amelioreze durerile și stările de neliniște ale copilului. Este vorba despre un tratament care este fabricat special într-o farmacie din Pitești.Bună seara, mămici! Nu are cineva drum la Pitești zilele acestea? Mă interesează o soluție pentru colici care se prepară numai într-o farmacie de acolo și aș avea nevoie de ea cât mai repede! Dacă nu, vor face comandă luni, în cazul în care mai dorește cineva!? Mulțumesc!”, a fost postarea acesteia.

Din păcate, o altă graviduță i-a spus crudul adevăr despre soluția „miraculoasă” pentru colici. Medicamentul în cauză se prepară la o anumită farmacie din Pitești și conține Fenobarbital, care este un medicament folosit în caz de epilepsie și oferă, printre altele, somnolență. În acest caz, bebelușului nu îi este ameliorată durerea, ci este „anesteziat” de efectul puternic.

Leac împotriva colicilor, extrem de periculos pentru bebeluși. Mămicile trebuie să se ferească de soluția minune
Leac împotriva colicilor, extrem de periculos pentru bebeluși. Mămicile trebuie să se ferească de soluția minune

Cât este de periculos și ce este, de fapt, soluția?

Fenobarbitalul este un medicament antiepileptic, iar în doze mici produce sedare. Folosit în doze mari, produce succesiv: hipnoză, anestezie, comă, moarte. Cu cât este folosit mai des, cu atât gradul de deprimare a activității sistemului nervos central depinde de doză. Medicamentul în cauză este utilizat:

  • ca antiepileptic: Se administrează în monoterapie sau asociat cu alte antiepileptice pentru
  • tratamentul epilepsiei: epilepsia parţială cu sau fără generalizare secundară, epilepsia generalizată: crize tonice, clonice, tonico-clonice.
    – ca sedativ: Se administrează pentru tratamentul stărilor de agitaţie psihomotorie, stărilor nevrotice sau stărilor care apar ca reacţii adverse ale unor medicamente stimulante ale sistemului nervos central.
  • Se administrează în crize convulsive în intoxicaţiile cu stricnină, în tetanus.
    – ca inductor enzimatic hepatic şi coleretic: Se administrează pentru tratamentul icterelor
    congenitale cronice cu bilirubină neconjugată, precum şi în anumite cazuri de colestază hepatică.