Ce a vrut să afle Toader de la Lazăr în cel mai important interviu

Ce a vrut să afle Toader de la Lazăr în cel mai important interviu
Tudorel Toader, ministrul Justiției. FOTO Inquam Photos / Adriana Neagoe

Augustin Lazăr a susținut astăzi interviul cu Tudorel Toader pentru ocuparea unui nou mandat de procuror general. Cum s-a descurcat.

Procurorul general Augustin Lazăr a fost întrebat de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, despre nerealizările din mandatul său şi a spus: „Partea plină a paharului a fost mai mare decât partea goală”. În plus, întrebat dacă nu este nevoie să se eficientizeze munca procurorilor, Lazăr a spus: „Domnule ministru, gândim la fel”.

Augustin Lazăr a spus în cadrul interviului pe care l-a susţinut pentru ocuparea unui nou mandat de procuror general că are o experienţă de peste 36 de ani, dintre care 20 de ani în funcţii de conducere.

În plus, Lazăr a prezentat realizările mandatului său, printre care peste 1,6 milioane de dosare rezolvate, între care și dosare istorice – cel al mineriadei şi cel al Revoluţiei.

În plus, Lazăr a spus că, în premieră, Ministerul Public a dispus măsuri asiguratorii în valoare de 2,3 milioane de lei, dublu faţă de bugetul care i-a fost alocat.

Lazăr a adăugat că procurorii şi-au dovedit eficienţa, deşi deficitul de personal la nivelul Ministerului Public este de 15 la sută. În 2017 au fost rezolvate cu 5,4 la sută mai mute dosare mai vechi de un an decâ în anul precedent, iar în 2018 cu 4,6 la sută mai multe decât în 2017.

După ce procurorul general şi-a încheiat prezentarea, Tudorel Toader i-a pus mai multe întrebări, una dintre ele referindu-se la nerealizările mandatului său.

„În funcţiile de conducere pe care le-am deţinut, partea plină a paharului a fost mai mare decât partea goală”, a spus Lazăr, care a menţionat, totuşi, numărul în continuare mare de achitări.

De asemenea, întrebat de Tudorel Toader dacă Ministerul Public nu ar trebui să eficientizeze munca procurorilor în loc să se plângă de lipsa de personal, Lazăr a spus: „Domnule ministru, gândim la fel”.

Apoi, procurorul general a explicat că doar prin eficientizarea muncii de către echipele de conducere s-a putut face faţă numărului mare de dosare, raportat la numărul personalului.

Tudorel Toader i-a atras atenţia procurorului general că Daniel Horodniceanu, care a susţinut cu câteva minute înainte interviul, i-a menţionat un procuror care a soluţionat 3.000 de dosare: „Dumneavoastră ca procuror general ar trebui să ştiţi”.

Ulterior, Tudorel Toader şi Augustin Lazăr au avut un schimb de replici pe tema protocoalelor.

Sursa: Digi24
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI