Laura Codruța Kovesi, criticată dur în The Telegraph. Ce scriu jurnaliștii englezi despre fosta șefă DNA

Laura Codruța Kovesi, criticată dur în The Telegraph. Ce scriu jurnaliștii englezi despre fosta șefă DNA

Fostă șefă de la cârma DNA a avut parte, recent, de câteva critici dure din partea jurnaliștilor englezi. Mai exact, cei de la publicația The Telegraph i-au adus acesteia cuvinte grele de ocară. Totodată, Laura Codruța Kovesi este privita ca un personaj controversat, din partea României, pentru rolul de procuror-șef european, al UE.

Laura Codruța Kovesi, criticată dur în The Telegraph

Laura Codruța Kovesi, criticată dur în The Telegraph. Ce scriu jurnaliștii englezi despre fosta șefă DNA
Laura Codruța Kovesi, fosta șefă de la DNA, a fost criticată de către presa engleză

„Cea mai controversată alegere este confirmarea Laurei Codruței Kovesi în funcția de nou procuror șef al Uniunii Europene. Determinată să aibă cel mai nepotrivit candidat pentru acest rol, UE s-a asigurat că procurorul nerespectat este ales printr-un proces rapid, încălcându-și propriile reguli care prevăd că cel care deține o astfel de funcție trebuie să aibă valori ridicate de etică și integritate și ignorând cererile făcute de Guvernul României, care a demis-o de la șefia Direcției Naționale Anticorupție pentru abuz în serviciu”, scriu cei de la The Telegraph, potrivit Mediafax.

Totodată, autorul respectivului articol, Damien Phillips, a mai subliniat și faptul că în cazul de față, CV-ul Laurei Codruța Kovesi conține și „monitorizarea celui mai mare scandal de corupție de la căderea Uniunii Sovietice, prin colaborarea cu serviciul de informații din România în vederea folosirii sistemului judiciar, subminând statul de drept prin reținerile ilegale susținute de false dovezi și o rată suspectă de 92% de condamnări”.

„Numirea ei în funcție reprezintă un cadou pentru Johnson, dar un coșmar pentru fiecare membru al Parlamentului European și pentru fiecare stat care face parte din UE”, a continuat jurnalistul britanic.

Laura Codruța Koveși, confirmată în rolul de procuror-șef european

În urmă cu o săptămână, reprezentanții grupurilor politice ale Parlamentului European au confirmat, în cadrul întâlnirii Conferinței președinților, numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef al Parlamentului European. Confirmarea a venit miercuri pentru fosta șefă de la DNA.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI