Laura Codruța Kovesi, reconfirmată încă o dată la Bruxelles. Cine și-a anunțat sprijinul pentru fosta șefă DNA

Laura Codruța Kovesi, reconfirmată la Bruxelles. Cine este acum prijinul fostei șefe DNA?

Parlamentul European va reconfirma public sprijinul pentru Laura Codruța Kovesi. Mesajul va fi făcut public înainte de întâlnirea informală a Miniștrilor de Justiție și Afaceri Interne.

Mesaj de reconfirmare al spijinului către Kovesi

Conferința Președinților, șefii grupurilor parlamentare, a decis ca în cursul zilei de joi Parlamentul European să transmită un mesaj pentru reconfirmarea sprijinului pentru Laura Codruța Kovesi pentru funcția de Procuror șef al Parchetului European, au declart surse din Alianța USD PLUS, pentru G4Media.ro. Mesajul acestora va urma să fie făcut public înaintea întâlnirii informale a Miniștrilor de Justiție și Afaceri Interne. Aceasta va avea loc la Helsinki pe 18-19 iulie, conform sursei citate.

Intervenția vine după ce s-a spus că ar trebui să se constituie echipe noi pentru negociere între Parlamentul European și Consiliul European pentru ocuparea acestei funcții. Susținerea lui Kovesi vine și din partea românilor. În timpul acesta, Guvernul a reușit să pună numeroase piedici și nici prim-ministrul României nu și-a exprimat sprijinul în ceea ce o privește pe fosta șefă a Direcției Naționale Antifraudă.  Amintim că Laura Codruța Kovesi a câștigat concursul pentru ocuparea funcției de procuror-șef al Parchetului European și a fost votată de PE, dar Consiliul UE, le cârma căreia se află Guvernul Dăncilă, l-a preferat pe contracandidatul din Franța, astfel că numirea va fi blocată până pe data de 26 mai.

PE, reconfirmarea sprijinului pentru Kovesi
PE, reconfirmarea sprijinului pentru Kovesi

Dăncilă, despre Kovesi: „trebuie să îşi rezolve problemele cu sistemul judiciar”

„Viorica Dăncilă trebuie să facă dovada faptului că nu este doar o mandatară a fostului lider PSD, care a fost condamnat pentru corupție”, scrie The Guardian. Dăncilă a afirmat că Partidul Social Democrat a înțeles mesajul care a fost transmis la alegerile europarlamentare și că formațiunea va urma să se concentreze mai mult pe cetățeni și cât mai puțin pe sistemul judiciar.

Aceasta a mai precizat și că Laura Kovesi nu este alegerea sa personală și că „trebuie să îşi rezolve problemele cu sistemul judiciar” înainte de a primi rolul de procuror-șef.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI