Laura Codruța Kovesi, interviu incendiar în presa străină. Ce a spus, de fapt, despre România

Laura Codruța Kovesi a oferit un interviu special pentru Euronews despre corupție la nivelul Uniunii Europene. Ce a spus aceasta când a venit rândul României să fie analizată?

Laura Codruța Kovezi, interviu în presa străină despre corupție

Laura Codruța Kovesi a oferit un interviu special celor de la Euronews despre corupție la nivelul Uniunii Europei. Aceasta a discutat despre cum decurg lucrurile la noi în țară din acest punct de vedere și la cum contribuie autoritățile la amploarea acestui fenomen. Procurorul-șef european anticorupție a pus în prim-plan și planurile de a proteja fondurile europene de infractori, dar și de faptul că există corupție în toate țările, nu doar din UE. Întrebată despre obstacolele pe care le-a avut de-a lungul timpului și de care se lovește instituția pe care o conduce, Kovesi a susținut că primul este reprezentat de lipsa resurselor financiare.

Despre corupția din România a susținut că îi este dificil să comenteze, dar a subliniat că trebuie să se țină cont de faptul că în ultimii trei ani justiția română a fost atacată constant, iar cea mai afectată a fost independența justiției constant cu atacuri la adresa magistraților și nu numai, dar și modificări legislative.

„Corupția există în aproape toate țările”

„Corupția există în aproape toate țările, și nu numai în țările Uniunii Europene. Cu toate acestea, dacă vorbim despre gradul de corupție în diferite state, aceasta depinde de nivelul de implicare al autorităților locale. Acestea fiind spuse, nu putem spune că anumite țări sunt foarte corupte, iar altele sunt ferite de corupție. În primul rând, vorbim despre lipsa resurselor financiare și bugetare. Acesta ar fi primul obstacol. Un alt obstacol ar fi o amânare și aș dori să vă ofer un exemplu concret. Procurorii europeni trebuiau numiți la sfârșitul anului trecut, însă nu au fost desemnaţi nici până astăzi”
Laura Codruța Kovesi

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI