Laura Codruța Kovesi, elogiată în presa din Franța: “Teroarea clasei politice”

Laura Codruța Kovesi, elogiată în presa din Franța: “Teroarea clasei politice”
Jurnaliștii din Franța o elogiază pe Laura Codruța Kovesi

Presa din Franța o elogiază pe Laura Codruța Kovesi, care a primit recent votul Consiliului Uniunii Europene și urmează să fie numită în funcția de procuror-șef al Parchetului European. Jurnaliștii din Hexagon scriu despre eforturile Guvernului României de a stopa activitatea DNA și despre încercarea de a o împiedica pe Kovesi să ajungă la Bruxelles.

Jurnaliștii din Franța o elogiază pe Laura Codruța Kovesi

Jurnalistul Pierre Haski notează în publicația Le Nouvel Observateur că șefia Parchetului European trebuie să îi revină unei personalități incontestabile, care să pună bazele noii instituții și o numește pe Laura Codruța Kovesi „teroarea clasei politice.”

„Una dintre ţintele sale, fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, execută în prezent o pedeapsă de trei ani şi jumătate pentru abuz de putere. A fost nevoie de un referendum şi o criză politică în primăvară pentru a ajunge acolo, semn că şi în România lucrurile se mişcă.

Când numele său a fost menţionat printre candidaţîi pentru acest nou post european, guvernul român a început să îi pună piedici. Au fost deschise anchete ce o vizau şi a fost împiedicată să părăsească ţară. Guvernul de la Bucureşti a crezut anul trecut că are hac de cojocul lui Koves. Era important să avem o personalitate incontestabilă care să pună bazele instituţiei”, a scris jurnalistul francez.

Laura Codruța Kovesi va fi numită în funcția de procuror-șef al Parchetului European, după ce a primit votul Consiliului Uniunii Europene. A fost vorba despre o formalitate, iar în perioada următoare vor avea loc noi pași procedurali. Noua instituție își va intra în atribuții la sfârșitul anului 2020. Kovesi este prima persoană care va ocupa această funcție.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI