Laura Codruța Kovesi a primit vestea. Decizia de ultimă oră luată de DIICOT

Laura Codruța Kovesi a primit vestea. Decizia de ultimă oră luată de DIICOT

Trei dosare importante, așteptate de toți românii, vor fi anunțate săptămâna viitoare de către procurorii de la crimă organizată. Black Cube, Cocaina vor merge în instanță, iar dosarul manifestației de la 10 august va fi clasat.

Laura Codruța Kovesi a primit vestea cea mare. Ce decizie a luat DIICOT

DIICOT a terminat cercetările din trei dosare de amploare, scrie libertatea.ro. Astfel, în dosarul Cocaina s-a descoperit furnizorul și creierul din Brazilia. La sfârșitul lui martie 2019, poliția a descoperit pe plaja din Sfântu Gheorghe o tonă de cocaină de puritate 90%.

Cazul a fost preluat de către DIICOT. Astfel, pe filiera America de Sud – Turcia – România s-a ajuns la omul care a coordonat afacerea Cocaina și care a fost reținut în Brazilia.

Dosarul cu protestele din 10 august, clasat de DIICOT
Dosarul cu protestele din 10 august, clasat de DIICOT

Dosarul Black Cube

În dosarul Black Cube va fi trimis în judecată pe fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, dar nu și pe cel care a comandat filajul Laurei Codruța Kovesi. În primăvara 2016, doi angajați ai firmei de securitate israeliene Black Cube au fost prinși la București în timp ce încercau accesarea emailurilor și spargerea altor comunicații ale șefei DNA Laura Kovesi, precum și ale familiei acesteia.

Atunci, DIICOT l-a reținut trei luni pe fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, anchetatorii susținând că el angajase firma Black Cube contra sumei de 1 milion de lire sterline. Doi dintre angajații Black Cube, Ron Weiner si David Geclowicz, și-au recunoscut vinovăția si au primit sentințe cu suspendare. Între timp, Daniel Dragomir, condamnat la 3 ani și 10 luni în alt dosar, a fugit din țară prin Arad, cu o zi înainte de sentință. Surse judiciare susțin că Daniel Dragomir va fi trimis în instanță în operațiunea pentru instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice și complicități la alte operațiuni ilegale.

Dosarul 10 august, clasat

Ultimul dosar, cazul 10 august va fi clasat. Acesta se va transforma într-un  dosar legat de violența unor jandarmi. ”Sunt multe clarificări în Ordonanța de clasare, în Piața Victoriei au existat provocări și momente care au rămas în percepția opiniei publice altfel decât s-au întâmplat în realitate, însă infracțiunile pe care DIICOT le-a căutat nu au existat și de aceea ei au închis dosarul”, au spus surse judiciare.

Au fost clasatate acuzele formulate de ambele părți. Atât cele lansate de guvernanți, legate de o posibilă lovitură de stat, cât și cele dinspre reprezentanți ai manifestanților, care au invocat că Guvernul a pregătit din timp represiunea. Cercetări vor continua doar împotriva acelor jandarmi ce au acționat cu o violență în afara legii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI