Lasagna bolognese, o rețetă potrivită pentru o seară de filme!

Lasagna bolognese, o rețetă potrivită pentru o seară de filme!
Cea mai bună reţetă de Lasagna bolognese Sursa foto: Nonna Box

Unul dintre cele mai vechi, dar şi iubite preparate italiene este, fără îndoială, Lasagna bolognese. Dacă vrei să mănânci această specialitate ca în Italia, atunci trebuie să îţi notezi reţeta de mai jos!

Reţetă delicioasă de Lasagna bolognese

Dacă nu ştii ce să mai pregăteşti bun pentru cei dragi, iar pastele sunt printre felurile preferate, atunci fă-ţi timp să găteşti această reţetă de Lasagna bolognese. Deşi cea mai bună lasagna se mănâncă în regiunea Emilia-Romanga, o poţi prepara şi tu, acasă, în mai puţin de trei ore.

Lasagna reprezintă o specialitate de paşte făinoase dreptunghiulare care au între ele un sos realizat din carne de vită şi porc, sos de roşii şi legume. Aşadar, ia caietul de reţete şi apucă-te de treabă cât mai repede!

Ingrediente necesare:

  • 500 g foi de lasagna proaspete
  • 800 g carne tocată (vită şi porc)
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Câteva frunze de busuioc
  • 400 ml suc de roşii
  • 100 ml vin roşu
  • sare
  • piper
  • 150 g parmezan ras.

Pentru sosul Bechamel ai nevoie de:

  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • 500 ml lapte
  • sare
  • piper alb
  • nucşoară măcinată, opţional
  • unt, pentru uns.
Lasagna bolognese - trebuie să notezi această reţetă
Lasagna bolognese – trebuie să notezi această reţetă

Cum pregătim Lasagna bolognese

În primul rând, toacă ceapa şi morcovul, apoi căleşte-le în puţin ulei de măsline timp de 5 minute. Apoi, adaugă carnea tocată şi lasă totul să fiarbă, amestecând constant. Când observi că scade zeama, toarnă vinul, sucul de roşii şi asezonează cu sare şi piper şi frunzele de busuioc. Lasă sosul să fiarbă acoperit şi la foc mic până acesta se îngroaşă.

Între timp, te ocupi de Bechamel. Untul se topeşte într-o cratiţă şi se adaugă făina, amestecând cu un tel până când se încorporează. Se toarnă laptele treptat, apoi se pune sare, piper, nucşoară şi se opreşte focul.

O tavă cu pereţii înalţi se unge cu unt. Adaugă un strat de sos Bechamel, apoi unul de foi de la lasagna, o treime din sosul din carne şi presară parmezan ras. Repetă până termini ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de foi acoperite cu Bechamel şi parmezan.

Dă lasagna la cuptor pentru 40 de minute, la o temperatură medie (180 de grade C).

Dacă doreşti să o faci în porţii mici, foloseşte tăvi de ceramică în miniatură şi urmează paşii de mai sus. Desigur, timpul de coacere scade, aşadar fii cu ochii pe ea. Când s-a rumenit deasupra, lasagna este gata. Nu îţi mai rămâne decât să îţi pui un pahar de vin şi un film la TV!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI