Laptele artificial va fi produs de Coca Cola. Cum îl vor crea, fără să fie nevoie de vaci

Laptele artificial va fi produs de Coca Cola. Cum îl vor crea, fără să fie nevoie de vaci
Coca-Cola va comercializa lapte artificial

Coca-Cola Israel a semnat un acord pentru a investi până la 2 milioane de dolari în BioMilk, anunță presa occidentală. Este vorba de o companie de tehnologie alimentară care dezvoltă produse inovatoare. Produsele din lapte de cultură și lapte matern de cultură umană, produse de BioMilk, sunt produse artificiale.

Coca-Cola Israel va comercializa lapte artificial

Este pentru prima dată când o franciză Coca-Cola face astfel de investiții în produse artificiale. Acordul, anunțat săptămâna aceasta de cele două companii, este „primul pas pe calea unei colaborări strategice revoluționare în industria tehnologiei alimentare din Israel”. Industria de produse de acest gen este una în plină dezvoltare în statul evreu.

Fondată în 2018, BioMilk dezvoltă lapte de vacă cultivat în laborator din celule mamare. Compania își propune să producă lapte care să aproximeze compoziția laptelui de vacă comercial. Procesul se face fără aditivi sintetici sau vegetali, și cu un conținut mai mic de hormoni și antibiotice decât cel al produsului tradițional.

BioMilk este, de asemenea, în curs de producere a unei replici de laborator pentru laptele matern. Produsul va include producerea de carbohidrați complecși găsiți în laptele uman care sprijină dezvoltarea sistemului imunitar.

În aprilie, BioMilk a deschis tranzacționarea pentru oferta publică inițială de pe bursa de la Tel Aviv. Coca-Cola Israel este producător și comercializator de alimente și băuturi.

Deține mai multe companii de alimente și băuturi, cum ar fi Tara Dairy, Prigat și Neviot. Yoram Sagi este președintele CBC, care a fost fondată în 1968. Compania Centrală de Îmbuteliere are activități și în străinătate, inclusiv în România, Uzbekistan, Turcia și Africa de Sud, în domeniile berii și al produselor lactate.

Israel, pioner în dezvolatarea produselor lactate cultivate

Conform acordului, Biomilk își va continua activitățile de dezvoltare a produselor lactate cultivate, în cooperare cu Coca-Cola Israel. Acordul cu Coca-Cola Israel este destinat să permită celor două companii să depășească piața consumatorilor de lactate din Israel și din întreaga lume.

Colaborarea cu scopul dezvoltării produselor viitoare va „constitui o schimbare semnificativă în consumul de lapte și produse lactate, cum ar fi brânzeturile, iaurturile și multe altele”, mai spun oficialii companiei.

„BioMilk își va transfera în cele din urmă produsele către Tara Dairy, pentru o producție comercială pilot. Această mișcare subliniază și accentuează strategia de afaceri în care operează Biomilk.

Dezvoltăm astfel colaborări și parteneriate strategice cu cele mai mari și mai importante companii lactate din Israel și la nivel global.”, au mai declarat oficialii celor două companii.

Investiția va permite Biomilk să accelereze evoluțiile tehnologice și să-și accelereze accesul pe piețele internaționale, cu o varietate de produse lactate bazate pe lapte „real”.

Laptele va fi produs într-un laborator din celule de mamifere, cu o diferențiere clară față de alte alternative, înlocuitori de lapte pe bază de plante, a declarat Tomer Aizen, CEO al BioMilk

„Compania de Îmbuteliere Centrală a lucrat în ultimii ani pentru a localiza cele mai avansate tehnologii din lume în domeniul dezvoltării alimentelor. În BioMilk am identificat un jucător semnificativ în tehnologia alimentară.

Acest lucru a fost făcut atât din perspectiva afacerii, cât și din perspectiva durabilității. ” Yoram Sagy, președintele CBC, conform presei israeliene.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI