Lanţul magazine din România în care vor fi acceptate tichetele sociale începând de azi, 17 august 2022. Anunţ aşteptat

Lanţul magazine din România în care vor fi acceptate tichetele sociale începând de azi, 17 august 2022. Anunţ aşteptat
Unde vor putea fi folosite tichetele sociale începând de astăzi

Veste bună pentru cei care beneficiază de tichetele sociale. În cursul zilei de astăzi, un nou lanț de magazine mare a anunțat că a modificat politica privind cardurile sociale emise prin programul guvernamental „Sprijin pentru România”. Despre ce este vorba?

Unde se pot cheltui tichetele sociale începând de astăzi

Până în momentul de față, cei care beneficiază de tichetele sociale nu le puteau cheltui în magazinele Lidl, însă lanțul de magazine și-a schimbat politica. Începând de acum, 17 august 2022, toate cardurile vor fi acceptate.

Prin urmare, toate tichetele sociale din Programul „Sprijin pentru România” emise de Edenred, Sodexo și UP România sunt acceptate ca metodă de plată în magazinele Lidl din întreaga țară.

„De la 1 iunie, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a început procesul de emitere, distribuire și încărcare a voucherelor pentru alimente oferite prin programul guvernamental Sprijin pentru România”, se arată într-un comunicat al Lidl.

Aceste carduri se pot folosi doar pentru achiziționarea de produse alimentare, conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 63/2022. Celelalte produse din alte categorii disponibile în lanțul de magazine Lidl se vor plăti separat, fie cash, fie prin altă metodă de plată acceptată de retailer.

De asemenea, banii de pe tichetele sociale pentru alimente au o anumită perioadă de timp în care pot fi folosiți. Banii trebuie utilizați în cel mult un an de zile de când sunt disponibili pe vouchere.

Ce trebuie să faceți dacă nu ați primit încă tichetele sociale

Pe lângă magazinele Lidl, cei care beneficiază de tichetele sociale le vor putea cheltui și în magazine Kaufland din țară, începând cu luna august. În cazul în care nu ați primit încă tichetele sociale pentru alimente, vă puteți adresa Ministerului Muncii sau Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

„Dacă sunt persoane care nu sunt sigure că se află pe lista beneficiarilor eligibili, menționăm că întrebările referitoare la acest aspect trebuie adresate Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Cât despre informațiile referitoare la cardurile care nu au putut fi livrate, acestea pot fi solicitate Poștei Române”, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Până în prezent, peste 10.000 de carduri cu vouchere sociale au fost blocate. Potrivit ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, motivul a fost tentativă de fraudă. Mulți au încercat să le valorifice într-un mod fraudulos, prin tentativă de vânzare cu un preţ mai mic decât valoarea încărcată de stat.