Lacul este un mic Chernobyl, dar pentru că arată bine în poze, a devenit destinație turistică

Autor: Puiu Alexandru - 07:18, 19 iul. 2019

Nivelul de inconștiență al unor oameni de dragul unor poze pe Instagram sau Facebook a fost certificat de mult și a dus la un număr record de decese. Nu te-ai fi așteptat însă ca un loc plin de deșeuri să devină vedetă online.

În momentul în care îți faci o poză pe marginea unui munte și, din greșeală, cazi, poți spune că era o probabilitate mică să se întâmple acest lucru. Dacă te duci însă într-un lac poluat de dragul unor fotografii, unde contactul cu apa îți face rău, iar acest lucru este evident, ești doar inconștient. Atunci chiar nu mai ai nicio scuză.

Din păcate, exact asta se întâmplă în localitatea Novosibirsk din Siberia. Din ce în ce mai mulți influenceri ruși au început să posteze online fotografii în timp ce erau pe un lac de o culoare spectaculoasă. După cum se poate vedea în imaginea de mai sus, în funcție de reflexii, apa pare să aibă o culoare turcoaz și unora le aduce aminte de Maldive.

Conform celor de la BBC, localnici au supranumit numit deja lacul artificial ca fiind Novosibirsk Maldives. Locația este populară începând din luna iunie a acestui an, dar motiv pentru care această culoare atractivă nu este deloc sănătos. Culoarea vie este rezultatul deversărilor masive de sare de calciu și oxizi metalici. Acolo se adună cantități imense de cenușă de CHP-5 de la o fabrică din zonă.

Atât de mulți oameni își fac selfie-uri în lacul colorat din Rusia, încât oficialii companiei s-au arătat nevoiți să emită un comunicat de presă pe marginea subiectului prin care atrag atenția asupra riscurilor la care se expun prin gestul lor inconștient. ”Vă rugăm, nu intrați în cenușa din lac în căutarea unui selfie. Nu înotați în lac.”

Faptul că îți poți pierde viața rămânând blocat în cenușa de fundul lacului este cea mai mică problemă. Apa riscă să fie radiată și mai mulți oameni care și-au băgat picioarele în ea s-au trezit cu infecții și au avut nevoie de tratament. ”Nu e Chernobyl, desigur, dar este totuși periculoasă!”, a explicat un influencer într-o postare realizată pe marginea lacului.

Sursa: BBC
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI