20 iul. 2023 | 13:09

Lacul din România care a devenit roz. E un loc unic, ce se întâmplă acolo, de fapt. E un adevărat spectacol al naturii

Diverse
Lacul din România care a devenit roz. E un loc unic, ce se întâmplă acolo, de fapt. E un adevărat spectacol al naturii
Ce lac din Romania s-a facut roz

Un cunoscut lac din România și-a schimbat brusc culoarea. Care este lacul din România care a devenit roz. Este un loc unic, iar în acest articol vă vom dezvălui ce se întâmplă acolo, de fapt. E un adevărat spectacol al naturii, iar de el se bucură turiștii care sunt deja în zonă.

Fenomen spectaculos la un cunoscut lac din România. Fenomenul unic în România tinde să devină anual

Lacul Techirghiol și-a schimbat culoarea devenind roz, iar turiștii aflați în zonă s-au putut bucura de un peisaj cu adevărat unic și spectaculos.

Nu este prima dată când lacul Techirghiol se face roz, astfel că este vorba despre un fenomen care pare să devină anual.

Lacul Techirghiol s-a facut roz

Lacul Techirghiol s-a facut roz

Malul apei s-a făcut roz

Mai exact, zonele de mal ale lacului au prins o nuanță rozalie, iar specialiştii spun că este vorba de o specie de alge care se dezvoltă în această perioadă din an.

În plus, oamenii de știință susțin că lumina și căldura excesivă favorizează apariția și dezvoltarea acestui tip de alge, iar bacteriile sulfuroase se aștern ca un praf roz, apa capătând aceeași nuanță.

Totodată, cercetătorii anunță că aceste alge roz nu sunt periculoase, dar cu toate astea au fost prelevate probe din lac, pentru verificarea gradului de poluare. Mai trebuie spus că aceste alge, de culoare roz, se regăsesc în Africa, precum și în America.

Ce fel de algă a făcut lacul Techirghiol roz

”Nu este o algă toxică, este o algă primitivă, este o algă halofilă, adică rezistentă la conținut de salinitate; extremofilă – situații extreme pentru biologia acestei alge.

Se selectează în condițiile în care salinitatea se concentrează, apa se concentreaza în săruri, temperatura foarte ridicată și se acumulează o cantitate mare de nutrienți. Aceste alge sunt primitive și în consecință lasă hidrogen sulfurat să rămână în natură.

Ce rol are hidrogenul sulfurat

Acest hidrogen sulfurat este terapeutic, fiindcă tot ce înseamnă metil sulfonil metanic, adică substanțele care au rol antiinflamator pentru noi ce ne scăldăm în Lacul Techirghiol vin din acest hidrogen sulfurat care mai departe este preluat de alte alge și bacterii și transformat, dus mai departe, prin ciclul de metanificare în aceste substanțe terapeutice”, a spus Adrian Bâlbă, biolog.

Primii care au văzut schimbarea au fost localnicii care au putut vedea și anul trecut acest fenomen. Probabil, din cauza încălzirii globale, fenomenul va fi întâlnit și în anii viitori. Oricum, cei care ajung la lacul Techirghiol sunt încântați de spectacolul pe care natura îl oferă.

Parteneri
Ce gest impresionant a făcut soțul Ancăi Molnar la trei luni de la moartea soției. Mesajul care a surprins pe toată lumea
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Ne așteaptă o iarnă grea. Temperaturile vor fi mai scăzute decât cele din anii trecuți
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
S-a schimbat legea pentru șoferii cu permis categoria B. Ce condiții trebuie respectate
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
ALERTĂ SANITARĂ în ROMÂNIA! PERICOL MAJOR după inundații!
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro