Fie că le faci salată, fie că le folosești pentru a prepara zacusca, fie că le pui la congelator pentru a le consuma mai încolo, vinetele trebuie întotdeauna coapte înainte. Așadar, este important să știi la ce temperatură se coc acestea în cazul în care le faci la cuptor. Descoperă sfaturile celor mai pricepuți bucătari.
Vinetele se numără printre legumele preferate ale românilor, însă pentru a fi consumate ele trebuie mai întâi coapte. Primul pas important, însă, înainte de a te apuca să le coci, este alesul lor. Trebuie să te asiguri că le cumperi pe cele mai bune, fapt pentru care este important să ții cont de câteva detalii.
Așadar, alege vinete nu foarte mari, dar destul de grele, frumoase, ferme, cu coajă neagră și lucioasă și cu o codiță fermă. Acum că ai aflat ce vinete sunt bune de copt, hai să vedem și cum se coc corect vinetele.
Vinetele sunt unele dintre cele mai apreciate legume, putând fi gătite în diverse forme. Rețetele sunt multe, dar înainte de toate ele trebuie coapte, astfel că este necesar să știi cum și la ce temperatură se pun dacă alegi să le faci la cuptor. Iată câteva sfaturi ale chefilor: