Utilizarea frigiderului poate părea floare la ureche la prima vedere, însă nu este chiar așa. Este unul dintre electrocasnicele care consumă multă energie dacă nu știm cum să îl folosim corect.
Cu toții avem frigider în casă, iar scopul acestuia este pentru a depozita în el diverse alimente necesare traiului zilnic, de la legume și fructe până la carne, iaurturi și alte produse proaspete.
Pentru a ne bucura de o hrană sănătoasă, temperatura în frigider trebuie să fie cea corectă. Aceasta trebuie ajustată în funcție de anotimp, spun specialiștii în domeniu.
De asemenea, atunci când setăm temperatura corectă în frigider vom avea și un consum de curent mai mic, aparatul electrocasnic nu se va strica și alimentele vor avea parte de condiții de păstrare excelente.
Prin urmare, care este temperatura ideală a frigiderului iarna? Cel mai probabil ați observat că majoritatea frigiderelor moderne ne oferă posibilitatea de a seta temperatura după bunul plac.
Citește și: Cât timp ţin sarmalele în frigider, de fapt. Timpul e mai scurt decât îţi imaginai
Pentru ca frigiderul să funcționeze în parametri optimi, consumul să fie mic, iar alimentele să fie păstrate excelent, specialiștii ne recomandă să setăm o temperatură cuprinsă între 2 și 7 grade Celsius.
Temperatura din frigider și condițiile de păstrare sunt diferite în funcție de sezon. Vara, atunci când temperaturile depășesc cu ușurință 30 de grade Celsius și venim cu alimentele de afară, ele trebuie puse imediat în frigider, la rece.
Prin urmare, vara este indicat să setați o temperatură mai joasă decât în mod obișnuit, deoarece alimentele sunt supuse căldurii înainte de a ajunge acasă cu ele.
Pe de cealaltă parte, în timpul iernii, temperatura din frigider poate fi puțin mai ridicată. În general, mediul este mai răcoros, ceea ce înseamnă că toate alimentele se vor păstra mai bine, iar frigiderul nu trebuie solicitat atât de mult ca și vara.
Diferențele de temperatura nu sunt foarte mari vara și iarna în ceea ce privește temperatura optimă a frigiderului. Vara, specialiștii recomandă să-l setăm la circa 2-3 grade Celsius, iar în timpul sezonului rece putem crește temperatura până la aproximativ 5 grade Celsius.
Citește și: Cât timp rezistă carnea crudă sau gătită la frigider. Greșeala pe care trebuie să o evite orice român