La ce produse vor renunța oamenii de sărbători?! Avertismentul crunt, după scumpirile nemaiîntâlnite

La ce produse vor renunța oamenii de sărbători?! Avertismentul crunt, după scumpirile nemaiîntâlnite
Valul de scumpiri îi împinge pe români să renunțe la anumite produse?

Unii oameni vor renunța la anumite produse de sărbători. Care sunt lucrurile pe care le vor elimina din lista de cumpărături și nu vor sta pe masă alături de celelelate bucate pregătite special pentru această perioadă? Valul de scumpiri i-a adus în fața acestei decizii.

Scumpirea alimentelor dictează masa de sărbători?

Valul de scumpiri din dreptul alimentelor și facturile umflate de anul acesta sunt visul negru al oricărui român care abia se chinuie să țină pasul cu cheltuielile în special în pandemie. Petre Daea vine cu un avertisment în acest sens.

Se pare că unele produse sunt din start ocolite de români după ce văd prețul prea mare din dreptul lor. Unii au început să facă pâine în casă dacă știu că în familie se consumă multă, iar carnea este mult mai atent aleasă din cauza prețului.

‘Îi va face pe consumatori să se îndepărteze de aceste produse, ceea ce nu este bine pentru industria alimentară’, a declarat fostul ministru al Agriculturii.

Acesta susține că românii vor fi nevoiți să renunțe în cele din urmă la a mai cumpăra anumite lucruri la care pofteau sau pe care le aveau de obicei pe masa de sărbători din cauza bugetului limitat de anul acesta, precizând că acest lucru nu va face bine industriei alimentare.

„Vor renunța acolo unde nu vor face faţă”

„Vor renunța acolo unde nu vor face faţă produselor care s-au scumpit foarte mult şi care din tehnologie sunt procesate, unde se întâlnesc cu un consum ridicat de energie şi gaze care s-a scumpit.

Iată că şi preţul final s-a ridicat la raft ceea îi va face pe consumatori să se îndepărteze de aceste produse, ceea ce nu este bine pentru industria alimentară. Şi nu pentru că, consumatorul ia produsul de la producător şi îl prelucrează acasă ca să facă faţă cumpărăturilor.

Este mai greu, mai dificil dar este o situaţie care va impune un asemenea comportament pe piaţă, dat fiind faptul că scumpirile de la gaze şi energie au luat-o razna”, a declarat fostul oficial.

„O situație delicată”

De asemenea, Daea a povestit că a fost la o brutărie unde brutarul avea contract de 6.000 de lei pe lună la gaze, iar acum era mulțumit că a reușit să încheie un contract pe care va da 30.000 de lei/lună. Scumpirile au afectat pe toată lumea, iar cei bătrâni care nu se bucură de o pensie fantastică au cel mai mult de suferit pentru că abia pot ține pasul cu cheltuielile.

„Am fost la o brutărie un brutarul avea contrat de 6.000 de lei pe lună la gaze, iar acum era „bucuros” că a reuşit să încheie un nou contract de 30.000 de lei pe lună. Alți colegi de-ai săi erau într-o situaţie delicată când au găsit furnizori care le-au oferit un preț de 8 mai mare”, a explicat fostul ministru al Agriculturii, la Antena 3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI