La ce ore trebuie să mănânci, în fiecare zi. Slăbești garantat dacă procedezi așa
Ca să slăbești trebuie să ai un stil de viață sănătos, făcând mișcare și adoptând o alimentație echilibrată. Există și un orar al meselor care te ajută să dai jos kilogramele în plus.
La ce ore trebuie să mănânci, în fiecare zi
Iar potrivit specialiștilor de la Universitatea Harvard, orele la care trebuie să mănânci trebuie să se sincronizeze cu ritmul cicardian. astfel, nivelul de zahăr din sânge va fi optim pe tot parcursul întregii zile.
Micul dejun, prima masă a zilei, trebuie să fie între orele 6:00 și 9:45. Micul dejun consumat după ora zece nu va ține mult de foame. Acesta trebuie mâncat la oră de la trezire, pentru că astfel, organismul este pregătit să digere alimentele, iar cu cât se amână mai mult micul dejun, organismul este privat de energie.
De asemenea, prima gustare trebuie să fie la 2-4 ore de la micul dejun. Gustarea are rol de a energiza organismul ca să reziste până la masa de prânz, fără a simți foame. O mână de migdake sau alte nuci crude sunt o gustare ideală.
Prânzul trebuie să fie luat până în ora 15:00. Studiile arată că persoanele care iau prânzul până în ora 15:00 au șanse mai mari să slăbească decât cele care depășesc această oră. Iar a doua gustare ca avea loc la 2-4 ore după prânz. Dacă renunți la gustare de la amiază, există riscul să te înfometezi și să iei o cină mai copioasă. A doua gustare poate fi alcătuită din fructe și legume proaspete. Cina trebuie să aibă loc între ore 17:00 și 19:00.
Ce trebuie să mănânci la fiecare masă
De reținut este faptul că mâncatul înainte de culcare îngrașă și mai afectează și calitatea somnului. Tot de reținut este și faptul că după cină nu mai sunt permise gustările de niciun fel, nici măcar din cele sănătoase, pe bază de fructe, legume, nuci sau semințe. Dar se poate bea ceai cald de plante, neîndulcit. Totuși, nu sunt importante doar orele la care mâncăm, ci și alimentele din dietă. La micul dejun poți opta pentru un smoothie din lapte de soia/ lapte degresat/ iaurt grecesc, legume și fructe, un terci de ovăz cu nuci sau brioșe cu ou. La prânz și la cină, trebuie să optezi pentru alimente sățioase, dar echilibrate. Este recomandat pestele cu legume, carnea slabă, gătită la abur sau la grătar, servită cu legume, pui cu orez, salate cu ton/somon/pui și supe. Pe post de gustare, trebuie să consumi ceva care nu are mai mult de 210 calorii. Fructe, legume, fructe deshidratate, nuci, orez cu lapte, budincă de quinoa pot să fie niște variante.