La ce închisoare va fi dus Liviu Dragnea. Liderul PSD își face deja bagajele

Sfârșitul lunii mai 2019 reprezintă, poate, una dintre cele mai grele perioade din cariera politică a lui Liviu Dragnea. În nici 24 de ore, liderul PSD a pierdut și alegerile și libertatea.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la trei ani și șase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. Liderul PSD a fost găsit vinovat de instigare la abuz în serviciu. Completul de cinci judecători de la ÎCCJ a menținut, practic, pedeapsa primită în primă instanță.

Odată ce documentul care atestă condamnarea definitivă ajunge la Poliția Capitalei, Liviu Dragnea va fi încarcerat și dus direct la penitenciar. Dacă nu se predă de bunăvoie, atunci polițiștii vor merge să-l ridice de acasă.

Liviu Dragnea află sentința pe 27 mai
Liviu Dragnea află sentința pe 27 mai

La ce penitenciar va fi dus Liviu Dragnea

Potrivit procedurilor, Liviu Dragnea urmează să stea pentru 21 de zile într-o perioadă de carantină. Cel mai probabil, Liviu Dragnea va fi dus la penitenciarul de maximă siguranţă Rahova. Acolo, după ce trece prin toate procedurile și va fi consultat de un medic, urmează să se stabilească regimul de executare a pedepsei.

Liderul PSD și încă președinte al Camerei Deputaților va fi încarcerat în regim semi-deschis sau deschis. Liviu Dragnea ar putea să-și ispășească pedeapsa chiar în Penitenciarul Rahova sau să fie dus la alt penitenciar.

Penitenciarul de Maximă Siguranță București Rahova este situat la opt kilometri de centrul Bucureștiului, pe șoseaua spre Alexandria. Construcția sa a început în anul 1991 pe amplasamentul vechiului penitenciar care a funcționat la o capacitate de 2250 persoane, începând cu 1973. Apoi, în anul 1988 a fost demolat.

Liviu Dragnea, cu bagajele făcute

Președintele PSD Liviu Dragnea a fost întrebat încă de duminică despre decizia care urmează să fie luată de magistrați în cazul său. A părut iritat de întrebările pe acest subiect și a decis, după ce a primit mai multe întrebări pe acest subiect, să părăsească sala conferinței de presă de la PSD.

„E un spectacol prost. Foarte prost. Nu am niciun bagaj făcut. Nu plec nicăieri. Sunt mesaje care spun că sunt pregătit să îmi asum. Eu nu mă tem de nimic. Dacă mă temeam, eram ghiocel. Nu e vorba de teamă, dar completul de judecată dacă va rezista presiunilor inimaginabile vor da achitare, pentru că sunt complet nevinovat, dacă nu vor rezista vor da condamnare”
Liviu Dragnea, președintele PSD

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI