26 mai 2022 | 19:56

La ce distanță se pune hota de aragaz. Greșeala uriașă pe care o fac mulți români

Utile
La ce distanță se pune hota de aragaz. Greșeala uriașă pe care o fac mulți români
La ce distanta se pune hota de aragaz

La ce distanță se pune hota de aragaz este marea dilemă a persoanelor care vor să achiziționeze una. Este util să ai o hotă în bucătărie deasupra plitei sau aragazului. În acest fel, bucătăria ta va mirosi frumos și proaspăt mereu. Dar are hota de bucătărie suficient spațiu pentru a funcționa corect? Indiferent dacă gătești pe un aragaz cu gaz sau pe un aragaz cu inducție, trebuie să ții cont întotdeauna de o anumită distanță. Acest lucru nu este doar sigur, ci și recomandat. Iată așadar la ce distanță se pune hota de aragaz.

La ce distanță se pune hota de aragaz ca să fie eficientă

Tipul de hotă este un factor care trebuie luat în considerare, atunci când te întrebi la ce distanță se pune hota de aragaz, deoarece datorită caracteristicilor sale va trebui să fie amplasată la o înălțime sau alta. Cunoscând toate acestea, să vedem înălțimea recomandată pentru fiecare dintre hote în funcție de tipul acesteia și de tipul de blat pe care va fi folosită. Iată care sunt cele mai cunoscute tipuri de hote:

  • Hota montată sub dulap
  • Hota retractabilă sau hota telescopică
  • Hota de perete
  • Hota incorporabilă
  • Hota incorporabila în blat
  • Hota de tavan sau hota tip insulă.
Distanța față de aragaz la care se pune hota

Distanța corectă dintre hotă și aragaz

Distanța corectă dintre hotă și aragaz

Măsurarea distanței corecte, în ceea ce privește distanța la care se pune hota de aragaz, poate fi complicată. Dacă nu ești chiar atât de priceput, ar trebui să apelezi la un specialist pentru a te asigura că hota este instalată la înălțimea corectă. În acest fel, poți fi sigur că gătești în siguranță. Consultă întotdeauna manualul, deoarece distanța recomandată de producător diferă pentru fiecare tip de hotă.

Hota de bucătărie trebuie să fie întotdeauna la fel de lată și, de preferință, mai lată decât aragazul pentru a extrage totul în mod corespunzător.

La ce distanță se pune hota de aragaz. Greșeli pe care să le eviți

Este incredibil de important să obții distanță precisă la care se pune hota de aragaz. Înălțimea optimă a hotei îmbunătățește eficiența și longevitatea hotei. Dar dacă este prea aproape sau prea departe de aragaz acest lucru poate avea un efect negativ asupra performanței și durabilității. De asemenea, dacă hota va fi mai aproape de suprafața de gătit, asta înseamnă că grăsimea și murdăria de la gătit se vor lipi de suprafețele înconjurătoare. Va trebui să cureți oțelul inoxidabil din exteriorul hotei mai des, probabil la fiecare două săptămâni, sau cel mult lunar.

Important de reținut este faptul că hotele nu sunt tocmai ușor de mutat după ce sunt instalate, așa că odată ce sunt instalate, sunt cumva blocate la acea înălțime.

Distanța hotei față de aragazul pe gaz

Distanța minimă dintre plita cu gaz și hota de bucătărie trebuie să fie de 65 de centimetri. Motivul pentru care este recomandată această distanță este că la un aragaz cu gaz sunt prezente flăcări. Dacă acestea sunt prea aproape de hota de aragaz, există posibilitatea ca aceasta să ia foc la propriu. Căldura intensă poate declanșa un incendiu în bucătărie, ceea ce îți poate deteriora aragazul, mobilierul sau chiar întreaga casă. Acest lucru ar putea fi un mare impact pentru bugetul tău, deoarece ar trebui să îți înlocuiești hota și să repari daunele din jur.

Atunci când gătești pe gaz, plita îți încălzește și tigaia dacă este ținută puțin deasupra ei. Acest lucru este util dacă ai de gând să gătești în wok exemplu. De aceea, hota de bucătărie poate atârna mai sus decât în cazul unui aragaz electric. Este recomandată o distanță maximă de 80 de centimetri. Dacă atârnați hota mai sus, există riscul ca aceasta să nu aspire toate aburii de gătit. Reține așadar distanțele recomandate:

  • Distanța minimă: 65 de centimetri
  • Distanța maximă: 80 de centimetri.

Distanța hotei față de aragazul electric

Dacă gătești pe un aragaz ceramic sau cu inducție, nu va trebui să te confrunți cu flăcări, iar distanța minimă este mai mică. Aceasta este de obicei de 55 de centimetri, dar consultă un manualul hotei pentru a te asigura. Aceasta poate varia în funcție de marcă, tip sau model. Este recomandată o distanță maximă de 80 de centimetri. Din cauza lipsei flăcărilor, nu poți găti în wok sau ține tigaia la înălțime deasupra focului. Dacă hota de bucătărie atârnă mai sus, probabil că nu va aspira toți aburii de gătit. Reține așadar distanțele recomandate:

  • Distanța minimă: 55 centimetri
  • Distanța maximă: 80 de centimetri.
Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Refuzul calmantelor ar putea deveni amintire. Terapia durerii, drept al pacienților români
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima zi
Capital.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro