20 mart. 2024 | 18:16

La ce distanţă se pun cartofii în grădină. Aşa au suficient spaţiu pentru a creşte mari

Sfaturi pentru grădinari
La ce distanţă se pun cartofii în grădină. Aşa au suficient spaţiu pentru a creşte mari
Modul corect de a planta cartofii

Cartoful, un aliment popular și iubit de întreaga lume, rareori lipsește din bucătăria noastră. Cei mai buni cartofi sunt cei crescuți de noi, din propria grădină. Dacă vreți să cultivați cartofi în grădina dumneavoastră, trebuie să cunoașteți câteva reguli, astfel încât să aveți parte de o recoltă bogată.

Cum se plantează corect cartofii

Cartofii provin din American de Sud și au fost aduși în Europa în secolul al XVI-lea. Se număra printre cele mai răspândite alimente, deoarece tuberculii pot fi preparați în nenumărate feluri.

Unele soiuri de cartofi pot fi încolțiți încă din luna martie. Trebuie doar să puneți tuberculii într-o tavă deschisă și să îi așezați într-un loc întunecat. Cu cât temperatura este mai mare, cu atât timpul de încolțire scade. De regulă, 10-15 grade Celsius este un interval ideal.

Mai apoi, cartofii pot fi așezați într-un pământ aerat și fără buruieni o lună mai târziu, în aprilie, după circa trei-șase săptămâni de încolțire. Este indicat să plantați cartofii la o distanță de 30 de cm, astfel încât să aibă destul loc pentru a se extinde.

De asemenea, după ce au atins o înălțime de circa 15 cm, rândurile de plante trebuie să fie înălțate. Puteți folosi pământul dintre rânduri. Este mai bine să uscați cartofii în condiții de umiditate pentru a preveni bolile.

Cum trebuie îngrijiți cartofii pentru o recoltă bogată

Cartofii nu necesită foarte multă îngrijire, dar este esențială pentru a avea o recoltă bogată. În primul rând, au nevoie de un nivel constant de umiditate în sol pentru a crește sănătos.

Este important să udați cartofii regulat, mai ales în timpul verii sau în perioadele de secetă. De asemenea, prea multă apă poate dăuna recoltei, deoarece excesul de umiditate poate duce la putrezirea tuberculilor.

Îndepărtați periodic buruienile din jurul cartofilor, deoarece acestea pot „fura” apa cartofilor. Mai mult, plantele trebuie verificate pentru semne de boli sau dăunători, precum gândacii de colorado sau putregaiul de frunze. De regulă, cartofii sunt gata de recoltat când frunzele încep să se ofilească.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost dus în alt sat și bătut cu bestialitate
Digi24
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Capital.ro
Calendar ortodox pentru mai 2024. Cele mai importante sărbători religioase ale lunii
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENALIZĂRI la PENSIE! Cine PIERDE BANI imediat
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro