Ridichile se numără printre cele mai sănătoase legume și nu trebuie să lipsească din alimentația noastră. Cele mai bune sunt cele cultivate chiar de noi, în propria grădină. Ce trebuie să faceți pentru a crește mari și gustoase, aflați în rândurile următoare.
Ridichile pot fi cultivate foarte ușor în grădină sau în solarii, deoarece sunt legume ușor adaptabile condițiilor de temperatură și umiditate. Dacă doriți să plantați ridichi, nu aveți nevoie de foarte multă experiență.
Trebuie să știți că există trei tipuri de ridichi: de lună, de vară sau de iarnă. În funcție de ceea ce doriți să obțineți, alegeți una dintre acestea. Cele de lună au o perioadă de vegetație de circa 30-40 de zile, soiurile de vară de 80-100 de zile, iar cele de iarnă de 100-200 de zile.
Majoritatea oamenilor aleg ridichile de lună. Ele sunt semănate și recoltate primăvara, de la începutul lunii aprilie până la sfârșitul lui octombrie. Pentru a planta corect ridichile, trebuie să țineți cont de câteva reguli simple.
În primul rând, trebuie să pregătim solul. În cazul în care temperaturile nu mai scad sub pragul de îngheț, puteți planta pe la sfârșitul lunii martie. Distanțele de semănat sunt de 15 centimetri între rânduri, iar fiecare sămânță se plantează la o adâncime de circa 1,5 – 2 centimetri.
Ridichile nu au nevoie de foarte multă atenție. Sunt rezistente și se dezvoltă ușor atât timp cât temperatura este de circa 10-15 grade Celsius. Cu toate acestea, udarea lor este importantă.
Până la răsărirea stratului de ridichi se udă 1-2 zile, în funcție de umiditatea solului. Au nevoie de apă, dar umiditatea în exces nu este recomandată. După răsărire le puteți uda mai rar, doar dimineața și seara după apusul soarelui.
Cu toții știm că ridichile vor crește în trufe, iar dacă sunt prea dese nu se vor dezvolta cum trebuie. Este indicat să le răriți pentru a obține o cultură bogată. Este recomandat să tăiați circa 3-4 centimetri din fiecare plantă.
De cele mai multe ori, ridichile se recoltează la circa 4-6 săptămâni de la plantare.