Temperaturile cresc treptat și este momentul prielnic pentru a planta semințele de roșii. Pentru ca acestea să se dezvolte așa cum trebuie, trebuie să urmați câteva reguli simple.
Înainte de toate, trebuie să alegeți semințele potrivite. Dacă doriți să obțineți roșii într-o perioadă mai scurtă de timp, atunci puteți opta pentru varietăți pitice. Acestea au un ciclu de creștere mai scurt și se coc mai repede.
De asemenea, pentru a vă asigura de reușita germinării acestora, este important să creați un mediu adecvat, deci roșiile vor avea nevoie de căldură, umiditate și oxigen.
Germinarea semințelor se face cu circa 6-8 săptămâni înainte de ultimul îngheț. Din punct de vedere al temperaturilor, luna februarie – martie este o perioadă optimă.
Alegeți un amestec special pentru semințe, pe bază de coajă de cocos sau bogat în turbă. Veți avea nevoie de semințe, tăvițe de germinare, folie de plastic, o sursă de lumină și apă.
Mai apoi, umpleți alveolele cu amestecul de sol și compactați-l pentru a evita formarea de pungi de aer. Semințele de roșii se plasează la o adâncime de 1-2 cm în sol, după care trebuie să le acoperiți cu un strat subțire de amestec de sol. Udați foarte bine semințele folosind un pulverizator.
Nu este de ajuns doar să plantați semințele, ci trebuie să aveți grijă de ele. După plantare, trebuie monitorizate cu atenție. Specialiștii recomandă să verificați periodic umiditatea solului și că mediul este unul cald.
De cele mai multe ori, semințele de roșii încep să germineze în circa o săptămână. Majoritatea vor răsări în 10 zile. După ce plantele au început să crească, este timpul să le mutați în locația finală sau în ghivece mai mari.
Pământul trebuie să îl mențineți mereu umed, doar nu foarte ud. Prea multă apă le poate distruge răsadurile. Mai mult, ele trebuie să primească cel puțin 6-8 ore de lumină solară pe zi.
Răsadurile trebuie fertilizate o dată la două săptămâni cu un îngrășământ diluat. În momentul în care se dezvoltă 2-3 perechi de frunze, puneți-le în ghiveci mai mari.