01 feb. 2024 | 15:07

La cât a fost majorat plafonul de venituri pentru tichetele sociale. Unii români se vor bucura

News
La cât a fost majorat plafonul de venituri pentru tichetele sociale. Unii români se vor bucura
Majorari de la stat

Într-un efort de a veni în sprijinul cetățenilor afectați de inflație și creșterea prețurilor, Guvernul României a anunțat recent o măsură importantă: majorarea plafonului maxim de venituri pentru acordarea ajutorului financiar sub formă de tichete sociale. Această decizie va extinde numărul de persoane eligibile pentru a primi carduri sociale, o inițiativă esențială în contextul economic actual.

Plafon majorat pentru tichetele destinate persoanelor vulnerabile

Concret, plafonul maxim de venituri pentru a beneficia de aceste tichete sociale a fost majorat de la 1.700 lei la 2.000 lei. Astfel, un număr și mai mare de români, care încasează venituri până la această sumă, vor putea beneficia de acest ajutor.

Tichetele sociale sunt încărcate o dată la două luni cu suma de 250 lei și sunt destinate exclusiv pentru achiziționarea de alimente, mese calde sau produse de igienă personală. Este important de menționat că aceste carduri nu pot fi folosite pentru achiziționarea de alcool sau țigări.

În plus, Guvernul a aprobat și acordarea unui ajutor financiar suplimentar de 125 lei, care va fi oferit o dată la șase luni. Această sumă va fi disponibilă sub forma unui pachet cu alimente pentru persoanele considerate vulnerabile, contribuind astfel la susținerea nevoilor de bază ale acestor categorii de populație.

”O altă măsură de sprijin aprobată începând din 2024 este ca persoanele din categoriile considerate vulnerabile să beneficieze și de un sprijin material sub formă de pachet cu alimente, în cuantum de maxim 125 lei, o dată la 6 luni”, a transmis Guvernul prin intermediul unui comunicat.

CITEȘTE ȘI: Vouchere vacanță 2024. Ce modificări intră în vigoare anul acesta

Cât timp va fi valabilă majorarea

Guvernul României a făcut un pas important în direcția sprijinirii persoanelor defavorizate, după cum a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate miercuri la Palatul Victoria, s-a anunțat aprobarea oficială a mecanismului de implementare pentru acordarea de sprijin material în perioada 2024-2027.

Această inițiativă este destinată unor categorii specifice de persoane defavorizate, inclusiv pensionari și persoane cu dizabilități.
Un aspect important al acestui program este majorarea plafonului maxim de venituri pentru eligibilitatea la tichete sociale electronice pentru alimente și mese calde.

Plafonul a fost ridicat de la 1.700 de lei, valabil anul trecut, la 2.000 de lei. Această schimbare va permite unui număr mai mare de persoane să beneficieze de ajutorul guvernamental.

CITEȘTE ȘI: Când intră pensiile pe card în februarie 2024. Cine sunt bătrânii care primesc mai mulţi bani

Parteneri
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Redactia.ro
Cine a fost marea iubire a lui Mihail Sadoveanu. S-a îndrăgostit nebunește de ea la 60 de ani: „Iartă-mă că-mi ești prea dragă”
Click.ro
Cântărețul olandez descalificat de la Eurovision riscă să fie pus sub acuzare de poliție
Digi24
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Lista de boli pentru care se acordă șapte zile de concediu medical
EVZ.ro
Copaci care cresc repede. Ce să plantezi în curte ca să ai umbră în câțiva ani
Spynews
Simona Halep a fost exclusă. Este cea mai grea lovitură pentru marea campioană
Capital.ro
Ţara puternică din UE care caută soldaţi profesionişti. Nu a mai avut recrutare din 2011
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Un bărbat a murit în curtea vrăjitoarei Sidonia, unde s-a sărbătorit eliberarea fraților Marin! A fost găsit fără suflare după petrecere: ”Au strigat...”
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro