Kovesi, gata de cătușe: cum a sunat propaganda România TV și Antena 3

Kovesi, gata de cătușe: cum a sunat propaganda România TV și Antena 3

În 2019, aproape că te aștepți ca o singură informație să-ți fie oferită în cinci feluri diferite de către posturile TV de la noi, dar modul în care operează România TV și Antena 3 tinde cu ușurință către absurd.

Laura Codruța Kovesi a avut joi o zi grea. A fost audiată pe parcursul a aproximativ cinci ore de către Secția pentru Anchetarea Magistraților, o instituție înființată recent de către Tudorel Toader și PSD-ALDE. Citată neprocedural și implicată într-un al doilea dosar în timp ce era audiată pentru primul, fosta șefă DNA a reacționat totuși destul de bine și a ieșit destul de relaxată de la audieri. Nu ai fi însă de aceeași părere dacă, pe parcursul audierilor, ai fi pierdut timp uitându-te la posturile România TV sau Antena 3.

„În primul dosar, despre care ştiţi deja, am fost împiedicată să dau declaraţii. (…) Am întrebat dacă pot să plec şi să aştept citaţia, mi-a zis că nu, au intrat, cred, 9 sau 10 avocaţi în birou, şi mi-a spus (procurorul – n.r.) că sunt învinuită în alt dosar. Moment în care am spus că nu am fost citată legal decât într-un singur dosar, nu am avut posibilitatea să îmi angajez un avocat. (…) Nu ştiu care este urgenţa de nu pot să fiu chemată în altă zi, a spus că nu îl interesează, că ea poate să mă citeze când doreşte. Mi-a adus la cunoştinţă o învinuire că aş fi coordonat un grup organizat în DNA cu procurori care au făcut o trimitere în judecată”, a afirmat Laura Codruţa Kovesi, citată de Agerpres, în momentul ieșirii de la audieri. 

kovesi catuse romania tv

Încercând să ofere o imagine de ansamblu asupra modului în care a fost tratat subiectul audierilor la TV, redactorii Pagina de Media au agregat câteva capturi de ecran de pe principalele canale de propagandă de la noi. Ca referință, România TV este un post controlat de Sebastian Ghiță, cel care a făcut denunțul de la care a pornit anchetarea lui Kovesi.

Kovesi, explicații pentru abuzurile comise„, a titrat Antena 3. La România TV. Kovesi este deja „legată„: „Cătușele pregătite pentru Kovesi după audiere”. Același post a continuat cu referințe către ”inculpare”.
kovesi audieri
Urmăriți Playtech.ro și pe