Kovesi, după audiere: „E o etapă în această campanie de hărțuire”

Kovesi, după audiere: „E o etapă în această campanie de hărțuire”

Laura Codruța Kovesi a fost la DNA, pentru o audiere. La ieșire a făcut un anunț surpriză despre dosarele în care e învinuită.

Kovesi a fost pusă joi sub învinuire într-un al doilea dosar. Anunțul a fost făcut de fosta șefă a DNA la ieșirea de la secția specială de investigare a magistraților, unde a stat cinci ore.

Kovesi s-a prezentat pe 7 martie, la ora 13, la secţia specială de anchetare a magistraţilor. Ea a fost citată pentru a fi audiată în dosarul penal deschis pe numele său. Asta s-a întâmpla în urma unui denunţ făcut de Sebastian Ghiţă. Înainte de audiere, Kovesi a spus că a aflat prin intermediul presei că va fi citată pentru audiere la secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

Despre toate aceste lucruri, inclusiv al doilea dosar, Kovesi a spus că „nu este nicio coincidență, este o etapă în această campanie de hărțuire. Am 47 de acțiuni disciplinare.”

Pe 7 martie, Kovesi aștepta și decizia Parlamentului European. PE trebuia să formalizeze votul dat în cele două comisii și să propună Consiliului UE în mod forma numirea Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European.

În cadrul conferinţei preşedinţilor din Parlamentul European – liderii grupurilor politice şi preşedintele forului – se vor decide următorii paşi în privinţa numirii procurorului-şef european înainte de începerea negocierilor cu Consiliul Uniunii.

Despre cazul în care se regăsește, Kovesi a spus că nu a avut posibilitatea să angajeze un avocat. „Am stabilit ca după studirea dosarului să mă prezint și să dau declarații. Eu aș fi dorit să lămuresc azi”, a afirmat Kovesi, citată de G4Media.

Kovesi a fost audiată şi în 15 februarie, la Secţia de investigare a magistraţilor din cadrul Parchetului General, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Kovesi, despre dosarele care i-ar fi fost deschise

Fosta șefă DNA a detaliat că situația e mult mai gravă. „În cazul meu am aflat că sunt 18 dosare din spațiul public, o comunicare cu încălcarea principiului de nevinovăție”. Ea a adăugat: „Cred că intenționat am fost citată în această zi, cred că intenționat am fost chemată într-un dosar și m-am trezit că am fost audiată într-un alt dosar”.

Kovesi a spus că nu-și reproșează nimic. Din perspectivă managerială, ea a afirmat că a făcut tot ce-a putut. „Întotdeauna, în cazul procurorilor care au încălcat legea, am dispus revocări și am sesizat inspecția judiciară”, a afirmat aceasta.

Dosarul pentru care a fost chemată la audieri Kovesi a fost deschis în decembrie 2018. Asta în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Ghiţă susţine că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI