Lovitura neașteptată primită de Kovesi. Informația din dosarul „Sufrageria lui Oprea”

Laura Codruța Kovesi ar fi fost în 2009 în sufageria lui Oprea

Laura Codruța Kovesi primește o lovitură neașteptată. Din ordonanța de clasare a dosarului „Sufrageria lui Oprea” reiese că fosta șefă a DNA a participat la întâlnirea privată din seara alegerilor din 2009, când ocupa funcția de procuror general al României. Kovesi a negat că ar fi participat la evenimente private organizate de politicieni.

„Cred că o să fie singura dată când o să comentez ce fac eu în timpul liber, pentru că ceea ce se întâmplă în spațiul privat al oricărui demnitar trebuie să rămână acolo. Însă, vă spun că la evenimente private, organizate de persoane care au dosare penale, au avut dosare penale sau care sunt investigate de DNA, nu am participat”, a declarat Laura Codruța Kovesi pentru Agerpres, pe 17 ianuarie 2017.

Site-ul luju.ro susține că a intrat în poesesia Ordonanței de clasare a dosarului „Sufrageria lui Oprea”, din care ar reieși că fosta șefă a DNA nu a spus adevărul atunci când a declarat că nu a participat la întâlnirea din seara alegerilor din 2009.

A fost Kovesi în sufrageria lui Oprea în 2009?

Din ordonanța de clasare reiese clar faptul că întâlnirea din acea seară din sufrageria lui Gabriel Oprea nu a fost organizată cu scopul de a influența în vreun fel alegerile. În schimb, ar scoate la iveală faptul că Laura Codruța Kovesi ar fi participat la întâlnire, având la acea vreme funcția de procuror general al României.

„Din coroborarea probelor administrate, putem conchide că nu s-a decelat niciun element/indiciu de natură să conducă la presupunerea rezonabilă că s-ar fi încercat/inițiat de către persoanele nominalizate, acte/acțiuni ce ar intersecta sfera ilicitului penal, respectiv ce ar contura textul incriminator al infracțiunii de abuz în serviciu, (…) și al infracțiunii de falsificare a documentelor și evidențelor electorale”, scrie în ordonanța de clasare a cauzei.

În ordonanță nu se menționează dacă Laura Codruța Kovesi a fost audiată în acest dosar deschis in rem, adică doar cu privire la faptă, nu la persoană, iar ulterior clasat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI