Klaus Iohannis, primele declarații despre incendiu de la Matei Balș. Ce a cerut, urgent, de la Vlad Voiculescu

Klaus Iohannis, primele declarații despre incendiu de la Matei Balș. Ce a cerut, urgent, de la Vlad Voiculescu
Președintele Klaus Iohannis, în cadrul unei declarații de presă

Președintele Klaus Iohannis a dat primele declarații după incendiul care a avut loc în această dimineață la Institutul „Matei Balș”, din București. Ce spune șeful statului despre tragedia care a avut loc?

Klaus Iohannis, primele declarații după incendiu

Președintele Klaus Iohannis a făcut primele declarații legate de tragedia care a avut loc vineri dimineața la Spitalul „Matei Balș” din Capitală, în urma căruia cinci persoane și-au pierdut viața, iar altele peste 100 au fost evacuate de urgență. Șeful statului a fost prezent în curtea „Spitalului Matei Balș”, unde a făcut declarațiile. Accesul aici a fost permis doar autorităților și presei.

Președintele și-a exprimat regretul față de tragedia care a avut loc, transmițând totodată, condoleanțe familiilor îndoliate și urându-le sănătate pacienților transferați la alte spitale.

”O zi foarte tristă cu tragedia care s-a întâmplat în această dimineață. Ce pot să spun este că îmi pare foarte rău, transmit condoleanțe familiilor îndoliate. Celor care au fost aici, în saloane, le doresc însănătoșire grabnică. Au fost transferați în alte saloane, la alte spitale. Am discutat încă de când au fost anunțate ordinele de intervenție cu cei care au condus acțiunea. Am primit toate datele certe despre intervenție. A fost greu, complicat, cu multe forțe implicate. S-a acționat rapid, în câteva minute, s-a stins focul, s-au mutat pacienții. Din păcate, pentru unii a fost prea târziu, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a felicitat forțele de ordine pentru felul în care au acționat si a subliniat faptul că autoritățile se vor mobiliza pentru a afla cine este vinovat de această situație tragică.

Țin să felicit forțele pentru promptitudinea intervenției la acest incendiu groaznic. Trebuie trase niște concluzii rapid și venit cu soluții. Situația se repetă cumva. Am avut, nu demult, o tragedie la Piatra Neamț. Acum e la Balș. Au fost incendii mai mici la alte spitale, cu siguranță motivele sunt diverse. Ele sunt anchetate și vom afla cine este vinovat.

Problema este mult mai amplă, aici avem de-a face cu probleme structurale în spitalele din România. Am solicitat noului ministru și azi, din nou, să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă pentru întregul sistem de sănătate din România. Aștept primele idei pentru a putea demara această reformă, a mai spus Iohannis.

Președintele Iohannis: „Medicii au fost și rămân eroii mei”

Președintele țării nu a uitat de medicii care au depus eforturi pentru salvarea pacienților, exprimându-și admirația față de aceștia. În plus, a subliniat faptul că este nevoie de o reformă în sistemul de Sănătate pentru ca astfel de tragedii să nu mai aibă loc.

Medicii au fost și rămân eroii mei. Ei au depus eforturi supraomenești, au lucrat până la epuizare. Lucrează de 1 an de zile în condiții de stres extrem, cu personal prea puțin. Îmi exprim admirația pentru toți medicii și personalul medical, din toate unitățile medicale din România. Merită laude și încurajări. Repet: e nevoie de o reformă profundă, astfel de lucruri nu trebuie să se repete”, a mărturisit Klaus Iohannis, în fața spitalului Matei Balș din Capitală.

Printre cei prezenți în mulțimea din fața spitalului s-au numărat și senatoarea Diana Șoșoacă și protestatara Oana Lovin. Accesul acestora nu a fost, însă, permis în curtea instituiției.

În ultimele luni astfel de tragedii ca cea de la Matei Balș au mai avut loc și la alte spitale din țară. Cea mai recentă s-a petrecut la Spitalul de Urgență đin Piatra Neamț, unde au murit 10 persoane, pacienți intubați, bolnavi de Covid 19.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI