Klaus Iohannis, nou mesaj despre poziția României în războiul Rusia – Ucraina

Klaus Iohannis, nou mesaj despre poziția României în războiul Rusia - Ucraina
Ce a spus despre sanctiunile pe care Rusia le-a primit

Klaus Iohannis a vorbit despre situația Ucrainei. Țara noastră a trimis ajutoare în valoare de 3 milioane de euro pentru a ajuta Guvernul Ucrainei. Acum, președintele României a făcut declarații despre noile sancțiuni împotriva Rusiei, luate de Uniunea Europeană, SUA și Marea Britanie. Țara noastră se alătură partenerilor și susține sancțiunile împotriva Rusiei. 

Klaus Iohannis, despre poziționarea României în războiul Ucraina-Rusia

UPDATE ora 14:13: În urma ședinței de Guvern de azi, 27 februarie, a patra zi de război Rusia – Ucraina, președintele României a publicat un mesaj de susținere. Acesta a mărturisit că Ucraina va beneficia de un nou ajutor din partea noastră.

„Alături de partenerii și aliații săi, România continuă să sprijine Ucraina în efortul său de a respinge invazia Federației Ruse! Țara noastră va trimite o nouă tranșă de ajutoare către Ucraina: muniție, combustibil, căști, echipament militar, alimente și medicamente.

Este impresionantă mobilizarea exemplară a românilor și implicarea voluntarilor pentru a-i ajuta pe cei care sunt nevoiți să caute refugiu din zonele de război. Le sunt recunoscător și le mulțumesc tuturor! Solidaritate deplină cu Ucraina și cu poporul ucrainean!”, este mesajul publicat de Klaus Iohannis.

Știrea inițială:

Klaus Iohannis a postat, duminică, un mesaj pe Twitter. 

„România se alătură partenerilor săi și susține noile sancțiuni pentru a consolida și mai mult răspunsul nostru comun la invazia Rusiei în Ucraina.

Ajutor umanitar și militar suplimentar din partea României urmează să fie trimis în Ucraina”, a scris președintele Klaus Iohannis într-un mesaj pe Twitter.

Guvernul român a trimis ajutoare în Ucraina. A doua tranșă conține combustibili, veste antiglonţ, căşti, muniţie şi echipamente militare, dar și alimente, apă şi medicamente

„Şedinţa Task-force-ului este în plină desfăşurare. (…) Guvernul României a decis ca, după ce în Ucraina a ajuns deja prima tranşă de medicamente şi echipamente sanitare donate de ţara noastră, astăzi să fie transmisă o a doua tranşă de ajutoare în valoare totală de 3 milioane de euro, constând în combustibili, veste antiglonţ, căşti, muniţie şi echipamente militare, alimente, apă şi medicamente.

Guvernul României anunţă disponibilitatea de a prelua răniţii ucraineni în spitalele din reţeaua militară şi civilă din ţara noastră”, a declarat Cărbunaru, la Palatul Victoria.

Guvernul trimite ajutoare pentru Ucraina

Au venit și oferte din parte companiilor, a societății civile și a voluntarilor de a îi ajuta pe refugiații ucraineni care vin la noi în țară. 

„Până la acest moment, pe platforma anunţată ieri de Guvernul României şi care este gestionată de cancelaria prim-ministrului Nicolae Ciucă

Împreună ajutăm mai mult, până la 6,00 dimineaţa, erau deja centralizate 1.269 de oferte de sprijin din partea societăţii civile, agenţilor economici, altor categorii de voluntari, constând în alimente, apă, medicamente, cazare, transport, alte forme de sprijin, care vor începe deja să fie distribuite în conformitate cu nevoile existente faţă de situaţia din Ucraina”, a afirmat Dan Cărbunaru.

Urmăriți Playtech.ro și pe