Klaus Iohannis, noi măsuri după dezbateri cu miniștrii cabinetului Orban. Ce anunță președintele

Klaus Iohannis, noi măsuri după dezbateri cu miniștrii cabinetului Orban. Ce anunță președintele
Klaus Iohannis, noi măsuri după dezbateri cu miniștrii cabinetului Orban. Ce anunță președintele

La ora 14:00, președintele Klaus Iohannis va avea o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei de coronavirus cu premierul Ludovic Orban, dar și mai mulți miniștri, este anunțul Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis, noi măsuri după dezbateri cu miniștrii cabinetului Orban

La această ședință va participa și ministrul de Interne, Marcel Vela, ministrul ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Virgil Popescu, și ministrul Muncii, Violeta Alexandru. La finele ședinței, Klaus Iohannis va susține și o declarație de presă.

„Este nevoie de rectificare bugetară. Sănătatea oamenilor este prima prioritate și pentru a rezolva probleme este nevoie și de oameni, dar și de bani. Guvernul estepregatit ca mâine să dea ordonanță de urgență care permite amânarea plăților la bancă, pe de o parte pentru persoane fizice, dar și pentru firmele din România. La cererea celor care au datorii la bănci, plata ratelor se poate mâna până la 9 luni, pana la sfârșitul acestui an. Suntem convinși că până atunci economia își va reveni”, a declarat Iohannis.

Noi restricții pentru cetățeni

Preșesintele Klaus Iohannis a avut ieri o întâlnire cu Ludovic Orban în care a anunțat că vor fi introduse noi restricții pentru cetățeni. El a precizat în cadrul întâlnirii, că persoanele de peste 65 de ani nu mai au voie să iasă afară din casă. De asemenea, armata va sprijini poliția pentru a asigura respectarea măsurilor, iar în cazul persoanelor care se află în carantină sau în izolare se vor folosi dispozitive electronice, astfel încât acestea să fie controlate. Președintele Klaus Iohannis a amintit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a putea fi îngrădită răspândirea infecției. De asemenea, se vor introduce noi restricții de circulație și noi restricții pentru români. Tot ceea ce până acum a fost o recomandare, acum este o obligație, a mai spus președintele țării.

Oamenii pot ieși pentru a merge la serviciu și pentru a se întoarce de acolo, și să facă în continuare cumpărăturile necesare. Se va folosi, de asemenea, armata pentru a gestiona mai bine situațiile create în teren. Astfel că, Armata va pune la dispoziție personal care va veni să suplimenteze forțele de ordine publică, Jandarmerie și Poliție.

Persoanele de peste 65 de ani vor putea ieși din case în intervalul 11:00-13:00, spune ordinul militar cu numărul trei. O excepție de la această regulă vor face persoanele de peste 65 de ani care merg la serviciu sau pentru cei care au munci agricole. Toate aceste măsuri au intrat în vigoare de astăzi, 25 martie 2020.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI