Carantina totală în România. Ludovic Orban explică în ce fel se aplică

Carantina totală în România. Ludovic Orban explică în ce fel se aplică
Carantina totală în România. Ludovic Orban explică în ce fel se aplică

După ce președintele Klaus Iohannis a anunțat carantină totală începând de mâine, premierul Ludovic Orban a susținut o conferință de presă, în această seară. Sunt primele declarații pe care primul ministru le-a făcut după ieșirea din izolare, la Palatul Victoria.

Ludovic Orban: ”Toate măsurile au ca scop reducerea contaminării cu acest virus ”

„Am finalizat perioada de izolare. La final am fost testat. Diagnosticul a fost negativ. În toate cle 14 zile în care am stat în izolare mi-am exercitat atribuțiile de prim-ministru. Acționăm în continuare pe câteva linii precise, care urmăresc obiective esențiale. Primul este să avem grijă de sănătatea și viața semenilor noștri. Trebuie să reducem riscul de contaminare al cetățenilor români. Toate măsurile pe care le luăm au ca scop reducerea contaminării cu acest virus. Sunt măsuri de restrângere a circulației, a deplasării cetățenilor români.

După emiterea ordonanței militare, vom impune această restricție între orele 6 și 22. Practic, cetățenii vor avea posibilitatea să iasă din casă pentru a se duce la muncă, pentru a-și achiziționa bunuri necesare traiului, pentru a se duce la analize medicale urgente. Se va permite deplasarea în jurul locuinței pentru mișcare, pentru plimbarea animalelor de companie”, a spus Orban.

  • Am simplificat procedura pentru producția internă de sanitare.
  • Vârstnicii vor putea ieși pentru cumpărături și medic.
  • Cei mai expuși îmbolnăvirii sunt cei de peste 65 de ani.
  • Mărim capacitatea de testare a laboratoarelor și spitalelor.
  • Testele rapide nu au precizie, au marjă mare de eroare.
  • Suntem în curs de achiziție de ventilatoare. Urmează să vină după un grafic, în funcție de capacitatea de producere.
  • În stare de urgență, orice infracțiune e cu spor de pedeapsă.
  • Am detașat încă 4.000 de persoane în DSP-uri.

La prânz, Klaus Iohannis a anunțat carantina totală. Armata va fi scoasă pe străzi.

Președintele Klaus Iohannis a susținut o nouă declarație la prânz prin care a anunțat că în urma discuției pe care a avut-o cu premierul și mai mulți miniștri ai cabinetului, în România vor fi introduse noi măsuri restrictive, potrivit Digi24. Începând de mâine, românii nu mai au voie să iasă din case decât pentru urgențe, ori pentru a merge la serviciu.

Astfel, se vor introduce noi restricții de circulație și noi restricții pentru români, în sensul că ce a fost până acum o recomandare devine obligație, după principiul „stăm acasă.”, a declarat șeful statului.

Ludovic Orban, mesaj pentru toți românii. Anunț după decizia instalării carantinei totale
Orban, conferință de presă

În plus, toate persoanele care sunt în carantină sau în izolare vor fi supravegheate electronic, iar Armata va contribui la respectarea măsurilor.

”Am convenit totodată ca în această perioadă să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere electronică, fiindcă este absolută nevoie ca aceste măsuri să fie respectate integral. În afară de aceste chestiuni, am convenit să folosim și Armata, pentru a gestiona mai bine situațiile create în teren. În acest fel, Armata va pune la dispoziție personal care va veni să suplimenteze forțele de ordine publică, Jandarmerie și Poliție.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI