Klaus Iohannis, măsurile punctuale stabilite pentru starea de urgență. Ce nu ai voie să faci acum

Klaus Iohannis, măsuri punctuale pentru starea de urgență

Klaus Iohannis face declarații de presă la momentul acesta în contextul stării de urgență oficializată începând de azi, 16 martie. Care sunt punctual condițiile pe care trebuie să le ia la cunoștință românii?

UPDATE: Decretul care prevede starea de urgență în România a a fost publicat în Monitorul Oficial. Din acest moment, țara se află în stare de urgență și se pun în aplicare măsurile punctuale luate de autorități. Ce nu ai voie să faci, în aceste zile, potrivit acestui act oficial:

”Pe perioada stării de urgență se interzice declararea, declanșarea sau desfășurarea conflictelor colective de muncă în unitățile sistemului energetic național, din unitățile operative de la sectoarele nucleare, din unitățile cu foc continuu, din unitățile sanitare și de asistență socială, de telecomunicații, ale radioului și televiziunii publice, din transporturile pe căile ferate, din unitățile care asigură transportul în comun și salubrizarea localităților, precum și aprovizionarea populației cu gaze, energie electrică, căldură și apă.”, se arată în textul decretului.

Klaus Iohannis, măsuri punctual pentru starea de urgență

Azi, 16 martie, Iohannis pune în revistă toate condițiile în legătură cu starea de urgență care s-a oficializat și la noi. Declarațiile vin în contextul în care șeful statului a decis să recurgă la o asemenea soluție pentru a permite o luptă mai eficientă cu epidemia de coronavirus. Amintim că în cursul zilei de duminică Marcel Vela a declarat că instituirea stării de urgență le va putea permite autorităților să ia cele mai potrivite măsuri pentru gestionarea şi prevenirea infecţiei cu noul coronavirus.

”Nu mai este necesară deplasarea la instituții pentru acordarea de beneficii, acestea pot fi depuse electronic. Sanitar, am dispus ca în unitățile sanitare și în structurile MAI să se poată angaja fără concurs pentru a asigura nevoile existente. (…) Producția și economia trebuie să fie pregătite pentru a susține combaterea noului coronavirus. Am decis suspendarea efectuării controalelor la angajator, cu anumite excepții. În justișie, activitatea de judecată va continua doar în cazurile de urgență deosebită. Acestea se stabilesc de ICCJ. Se pot da termene scurte pentru procese, se pot face ședințe de judecată prin videoconferință. Toate măsurile se regăsesc în decretul emis astăzi. Autoritățile vor lua act și le vor pune în practică.”
Klaus Iohannis 

Iohannis, măsuri punctuale pentru starea de urgență
Iohannis, măsuri punctuale pentru starea de urgență

„Mesaj special pentru medicii care au demonstrat profesionalism și dedicare”

„Mesaj special pentru medicii care au demonstrat profesionalism și dedicare. Vă mulțumesc tuturor pentru eforturile făcute și pentru munca depusă neobosit. Vă asigur că am luat toate măsurile pentru protejarea personalului medical. Dragi români, ascultați mesajele oficialilor! Respectați cu strictețe regulile! Păstrați igiena mâinilor, evitați orice deplasare! Aveți grijă de cei apropiați. Păstrați distanța socială! Națiunea noastră trece prin momente dificile, dar suntem români, un popor supus unor cumplite încercări. Împreună le-am depășit pe toate cu bine. Azi, nu suntem singuri. E o criză globală, necesită soluții globale, nu doar locale. Este un efort uriaș. Ne coordonăm cu partenerii noștri din UE și suntem siguri că vom depăși cu bine acest moment”
Klaus Iohannis

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI