Klaus Iohannis anunță măsuri speciale împotriva coronavirus, după CSAT. Ce măsuri noi s-au luat

Klaus Iohannis anunță măsuri speciale împotriva coronavirus, după CSAT. Ce măsuri noi s-au luat
Klaus Iohannis anunță măsuri speciale împotriva coronavirus, după CSAT. Ce măsuri noi s-au luat

Președintele Klaus Iohannis a dat și primele declarații după ședința fulger a CSAT privind măsurile necesare pentru a preveni izbucnirea unei epidemii de coronavirus.

Klaus Iohannis anunță măsuri speciale împotriva coronavirus, după CSAT

Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) s-a reunit începând cu ora 14:00, iar tema principală a discuției a fost coronavirusul. Autoritățile au anunțat astfel că peste 2.000 de persoane sunt monitorizate, iar zeci de probe au fost prelevate de la persoanele care au intract în contact cu cetățeanul italian care recent a călătorit în România și a fost depistat pozitiv la întoarcerea în Italia. Se pare că, panica a pus însă stăpânire pe persoane care golesc rafturile magazinelor pentru a-și face provizii.

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

„Până în acest moment când vă vorbesc nu avem niciun caz confirmat de infecție cu acest virus în România. Chiar acum câteva minute am primit și rezultatele din Gorj, care sunt negative, dar nivelul de mobilizare trebuie să rămânp ridicat, ne confurntăm cu o alertă glonală. Toate statele sunt vulnerabile în fața acestu virus, care nu ține cont de granițe. În ședința CSAT s-a arătat că autoritățile din România au luat toate măsurile pentru prevenirea unei epidemii. Guvernul Orban a adoptat prevedere achiziționarea de echipamente necesare”, a declarat Klaus Iohannis. Președintele țării a mai spus că face apel la calm și să se informeze din surse oficiale și credibile.

”Fac apel la calm”

”Linia telefonică dedicată celor care solicită informații. Fac din nou apel la calm și să ne informăm din surse oficiale și credibile. (…) Cel mai important instrument de stopare este prevenția. Menținerea unei igiene personale permanente este cea mai sigură metodă!”, a mai spus Klaus Iohannis, după CSAT.

Mai mult decât atât, șeful statului a mai precizat că ține permanent legătura cu instituțiile statului și monitorizează situația românilor aflați în carantină în Italia. Momentan, în România, nu există niciun caz de coronavirus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI