Klaus Iohannis, anunț „surpriză” pentru membrii comunității românești din SUA: „România merge bine şi economia creşte”

În timp ce românii își fac probleme pentru ziua de mâine, având în vedere contextul economic delicat în care se află țara noastră, președintele României nu dă semne de îngrijorare în acest sens. Aflat în SUA pentru participarea la cea de-a 77 sesiune a Adunării Generale ONU, liderul român s-a întâlnit și cu membrii ai comunității românești de pe Coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii, acolo unde a vorbit despre situația în care se află țara noastră. Află în cele ce urmează ce le-a transmis șeful statului românilor de acolo.

Klaus Iohannis, alături de Joe și Jill Biden

Cu ocazia vizitei sale în SUA, Klaus Iohannis a fost prezent alături de soția sa la recepția tradițională oferită de președintele american Joe Biden și Prima Doamnă a SUA, cei patru apărând într-o fotografie publicată pe pagina de facebook a președintelui, alături de o descriere sugestivă.

„Alături de Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, și Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, cu prilejul recepției oferite, la New York, în onoarea Șefilor de delegații prezenți la cea de-a 77-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite”, este mesajul apărut pe pagina de Facebook a președintelui Iohannis.

Liderul român a întreprins mai multe activități în SUA, principala fiind aceea de a conduce delegația României, care a participat la Adunarea Generală a ONU. Acesta a abordat în fața liderilor mondiali contextul politic și militar generat de războiul din Ucraina, dar a dezbătut și alte subiecte de interes.

Șeful statului a participat, de asemenea, la Summitul Global Food Security şi a avut o întâlnire cu preşedintele Grupului Băncii Mondiale, David Malpass, cu care a discutat mai multe probleme de natură economică.

Ce le-a spus Klaus Iohannis românilor din SUA

Ajuns în SUA, președintele României nu a uitat de românii aflați departe de casă, așa că a dorit să aibă o întâlnire cu membrii comunităţii româneşti de pe Coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii, cărora le-a adus la cunoștință situația actuală a României din mai multe domenii.

Surprinzător pentru românii de acasă, aflat în deplasare, Klaus Iohannis vede situația mult mai roz decât este văzută din țară. Astfel, acesta le-a transmis românilor din SUA că, în ciuda problemelor generate de războiul din Ucraina, în România lucrurile merg bine, iar economia crește.

 

„România este într-o situaţie, pe de o parte, extrem de complicată, din motive legate de războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei, (…) pe de altă parte, cred că este bine să se ştie că românii şi Guvernul României nu stau degeaba, se implică, muncesc şi în mod, pentru mulţi, surprinzător, pentru mine, natural, România merge bine şi economia românească creşte”. a transmis președintele, potrivit Agerpres.

Cum îi ajută România pe cetățenii din SUA

Mai mult, Klaus Iohannis a prezentat și o antiteză a modului în care sunt resimțite anumite problemă, pe de-o parte ca dificultăți, iar pe de alt parte, ca oportunități. În încheiere, Klaus Iohannis a transmis că o parte dintre beneficiile de care se bucură românii din SUA se datorează și creșterii economice din România.

Este o veste foarte, foarte pozitivă. În ce priveşte crizele cu care ne confruntăm în România, cred că suntem într-o situaţie în care nu am fost demult, este criză, peste criză, peste criză şi totuşi ne descurcăm. (…)

Am vrut să vă descriu aceste lucruri, pentru ca să înţelegeţi că avem o situaţie care, pe de o parte, este plină de dificultăţi, pe de altă parte, este plină de oportunităţi şi doar ingeniozitatea şi inventivitatea şi dărnicia românilor face ca în toate aceste crize să avem, totuşi, surprinzător, o creştere economică şi, în mod nesurprinzător, această inovativitate, ingeniozitate şi hărnicie face ca şi dumneavoastră să o duceţi bine aici”, a spus Iohannis, citat de Agerpres.