Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră. Un milion de români beneficiază

Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră. Un milion de români beneficiază
Un milion de români vor beneficia

După ce a participat la ședința CSAT la centru de vaccinare împotriva COVID-19 din Romexpo, președintele României, Klaus Iohannis a ținut o declarație de presă.

Un milion de români vor beneficia

Joi, după vizita la centrul de vaccinare împotriva coronavirusului de la Romexpo, președintele Klaus Iohannis, a anunțat că vaccinarea este sigură și eficientă, iar la începutul anului viitor România va primi un milion de doze de vaccin.

Potrivit președintelui, în cadrul ședinței a fost aprobată strategia de vaccinare anti-Covid, campanie care va dura cel puțin câteva luni de zile. Strategia prevede pașii care se vor face, principiile pe care se bazează și multe detalii despre vaccinare.

”Această strategie prevede pașii care se vor face, principiile pe care se bazează întreaga strategie și foarte multe alte detalii despre vaccinare. Toate aceste lucruri vor fi prezentate publicului mâine în cadrul unei conferințe de presă care va fi organizată la Guvern.

Sunt foarte multe lucruri și în săptămânile și lunile care urmează vom avea o informare permanentă pentru publicul general, dar și pentru publicul specializat. Va exista un site dedicat, unde cei dornici de informații suplimentare vor putea să vadă ce se întâmplă”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis despre vaccinare

Președintele României spune că este posibil ca țara noastră să beneficieze la începutul anului viitor de prima tranșă de vaccin, de aproximativ un milion de doze. De asemenea, Klaus Iohannis a menționat că vaccinarea este voluntară, sigură și eficientă, iar în prima tranșă va fi vaccinat personalul medical și persoanele din grupele de risc.

Mai mult, președintele Iohannis susține că echipa care se va ocupa de campania de vaccinare a făcut verificări în unitățile spitalicești, între medicii de familie și că 80% din persoanele informate din zona medicală doresc să se vaccineze. Potrivit președintelui, acesta este un lucru bun și că este posibil ca până în vară, prima campanie de vaccinare să se finalizeze.

”Deja echipa care se va ocupa de campania de vaccinare a făcut verificări în unități spitalicești, între medicii de familie sunt foarte bucuros că am aflat azi în discuție că deja intenția de vaccinare este la un grad foarte mare.

Se pare că deja persoanele informate din zona medicală doresc în proporție de peste 80% să se vaccineze. Este un lucru foarte bun și dacă toate merg așa cum sunt planificate, este posibil ca până în vară să terminăm această primă campanie de vaccinare”, a adăugat președintele României, potrivit Libertatea.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI