Ce se va întâmpla cu infectările covid-19 după alegeri. Klaus Iohannis a făcut un anunț dubios

Miza PNL în alegerile din 6 decembrie

Miza alegerilor parlamentare din 6 decembrie este una foarte mare, mai ales în această perioadă. Fiecare politician sau partid se agață de orice pentru a-și atrage voturile românilor. Ultimele declarații făcute de Președintele Kaus Iohannis arată disperarea și pierderea de sub control a situației de către PNL.

Președintele Klaus Iohannis: Mergem în siguranță la alegerile din 6 decembrie

Președintele Klaus Iohannis, care în toată această perioadă, deși nu are în atribuțiile funcției, a făcut campanie electorală partidului care l-a propulsat în fruntea statului. La ultima apariție în public, vizita de la Spitalul Universitar de Urgență, Președintele Kaus Iohannis a făcut câteva declarații.

Domnia sa a vorbit cu lejeritate de ce se va întâmpla după data de 6 decembrie, ziua alegerilor. Se pare că Președintele Iohannis știe mai multe decât specialiștii în domeniu.

Iohannis a făcut afirmația că după data de 6 decembrie ”Nu ne așteptăm la o creștere a numărului de infectări.” Asta în condițiile în care incidența ratei de infectare la mia de locuitori în anumite orașe a trecut de 6, 7 . Realitatea cifrelor, reale, arată cu totul altceva.

”Nu ne așteptăm la o creștere a numărului de infectări. Sau a ratei de infectare după alegerile parlamentare. Motivul este foarte simplu: noi suntem bine pregătiți, cunoaștem felul în care ne-am pregătit pentru alegerile locale.”, a declarat Președintele Kaus Iohannis

Miza acestor alegeri parlamentare pentru PNL este foarte mare, având în vedere că sondajele arată o pierdere a procentelor de popularitate în rândul populației. Mare parte aceste procente în minus se datorează și proastei gestiuni a pandemiei, și a deciziilor luate. PNL a avut multe momente cu decizii îndoielnice și în detrimentul bunului mers al lucrurilor, în tot acest an de guvernare.

Președintele Kaus Iohannis încrezător în măsurile luate

Într-un fel Președintele Kaus Iohannis a avut dreptate când a făcut această afirmație. Dar, pe de altă parte, măsurile de carantinare luate nu dau rezultate. Realitatea din teren arată cu totul altceva. Ceea ce a dorit Președintele Kaus Iohannis să ne transmită ieri, nu concordă cu realitatea. În aceeași conferință, Președintele a mai spus că românii vor putea merge la vot liniștiți, și că:

„A funcționat foarte bine atunci și va funcționa mult mai bine. Am prelucrat toate toate cazurile care au fost de prelucrat și, din fericire a fost foarte puține de la locale. Daţi-mi voie să vă spun că acea creștere(n.r infectări) nu s-a datorat alegerilor locale. Secțiile de vot vor fi pregătite peste tot, vor fi respectate toate condițiile, pentru ca votul să se desfășoare în maximă siguranță și de aceea invit pe români să meargă număr mare la vot.”, a mai precizat Președintele Kaus Iohannis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI