Klaus Iohannis, anunț categoric după cea mai neagră zi din România. Totul e din ce în ce mai rău

Klaus Iohannis, anunț categoric după cea mai neagră zi din România. Totul e din ce în ce mai rău
Anunțul lui Klaus Iohannis după cea mai neagră zi din România

În cadrul unei ședințe de la Palatul Cotroceni, Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, că ne așteaptă o perioadă dificilă și sunt necesare eforturi pentru a ține epidemia sub control.

Anunțul lui Klaus Iohannis după ce mai neagră zi din România

După ședința de la Palatul Cotroceni, la care au participat și ministrul Sănătății și specialiști din domeniul medical și al terapiei intensive, președintele Iohannis a declarat, în ziua în care au fost raportate 104 decese din cauza COVID-19, că țara noastră trebuie să facă o serie de eforturi pentru menținerea pandemiei sub control.

”Am dorit să am o discuție aplicată cu experții cunoscuți și cu ministrul Sănătății, care mi-au prezentat nivelul de resurse la nivel național la ATI și mă refer și la personalul medical. În tot acest timp Ministerul Sănătății a desfășurat mai multe proiecte de achiziție de ventilatoare, monitoare, paturi și alte lucruri necesare secțiilor de ATI, Astfel, avem 3.065 de paturi în total, 2,252 ventilatoare mecanice.

La acestea se adaugă 5 unități de ATI mobile, două spitale modulare cu un suplimentar de 169 de paturi. În ceea ce privește doar ventilatoarele ATI funcționale, vă dau doar un exemplu – în perioada aprilie-octombrie 2020 creșterea capacității de ventilatoare la nivel național a fost de 73%, practic capacitatea s-a dublat pe ventilatoare”, a declarat președintele Iohannis, potrivit Stirileprotv.ro.

Lupta cu virusul se desfășoară pe două fronturi

Totodată, Klaus Iohannis a precizat că lupta cu virusul are loc pe două fronturi. Pe o parte, pe zona de prevenție și pe de altă parte în spitale, acolo unde bolnavii de coronavirus au nevoie de îngrijire și de tratamente de specialitate.

”Situația epidemiologică atât la nivel european, cât și la nivel național se agravează, din păcate, constant și numai în ultima zi am avut peste 100 de români care au pierdut lupta cu virusul.

Ne așteaptă o perioadă foarte dificilă și sunt necesare eforturi susținute pentru a ține sub control epidemia. Lupta cu virusul se desfășoară pe două fronturi – pe de o parte, în zona de prevenție, prin care încercăm limitarea transmiterii infecției, și pe de altă parte în spitale, acolo unde bolnavii de COVID-19 au nevoie de îngrijire și de tratament de specialitate”, a declarat Klaus Iohannis.

Anunțul categoric a lui Klaus Iohannis
Anunț categoric al Președintelui României

662 de paturi pentru Terapie Intensivă vor fi achiziționate

Președintele a mai afirmat că există avizul pentru achiziționarea a 662 de paturi de Terapie Intensivă, din fonduri europene, în contextul gestionării pandemiei de COVID-19.

”De exemplu, fiindcă am vorbit de paturile de Terapie Intensivă – 662 de paturi de acest fel, de înaltă performanță, au fost deja avizate pentru finanțare prin acest program și se va realiza în perioada următoare”, a menționat Klaus Iohannis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI