Klaus Iohannis, amenințat cu moartea. Cine i-a pus gând rău președintelui

Klaus Iohannis, amenințat cu moartea. Cine i-a pus gând rău președintelui

Președintele Klaus Iohannis a fost amenințat cu moartea, printr-o scrisoare, motiv pentru care Administrația Prezidențială a depus o plângere penală.

Președintele Klaus Iohannis a primit o scrisoarea în care era amenințat cu moartea. Autorul scrisorii este un deținut de la Penitenciarul Aiud, căruia i s-ar fi refuzat cererile de grațiere.

Administrația Prezidențială a decis să depună o plângere penală, în numele șefului statului, care se declară în dosar parte vătămată.

Cine este deținutul care l-a amenințat cu moartea pe șeful statului

Deţinutul care l-a amenințat cu moartea pe președintele Klaus Iohannis se numește Costin Munteanu. El a fost condamnat definitiv, în 2017, la 15 ani de închisoare pentru crimă. El a ucis o femeie în vârstă de 42 de ani în martie 2015. Anchetatorii au stabilit că bărbatul are probleme psihice, a întreținut relații sexuale cu femeia după care a ucis-o și i-a abandonat cadavrul în zona Peșterii Vacii, în apropiere de Petrila.

Aflat după gratii, în Penitenciarul Aiud, aceste a trimis mai multe cereri de eliberare condiționată și de întrerupere a pedepsei. Instanța le-a respins pe toate, iar deținutul a trimis și la Palatul Cotroceni o solicitare de grațiere din partea șefului statului.

Administrația Prezidențială a respins această cerere, iar deținutul, revoltat, a vrut să se răzbune pe șeful statului. I-a trimis acestuia o scrisoare în care îl amenința cu moartea. Administrația Prezidențială a depus o plângere penală pentru ultraj, iar procurorii din Aiud au deschis un dosar penal pe numele deținutului.

El este acum trimis în judecată pentru ultraj. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Aiud în 14 mai 2019.