Klaus Iohannis a semnat. Legea care intră acum în vigoare

Klaus Iohannis a semnat. Legea care intră acum în vigoare

Președintele Klaus Iohannis a promulgat azi o lege deosebit de importantă pentru viitorul țării. Astfel, șeful statului a semnat decretul, cu toate că USR îi ceruse să amâne această decizie.

Klaus Iohannis a semnat

Joi, 16 iulie 2020, Klaus Iohannis a promulgat legea pentru stabilirea alegerilor locale la data de 27 septembrie 2020. Astfel, Administrația Prezidențială a anunțat azi că președintele Klaus Iohannis a semnat Decretul pentru promulgarea Legii privind stabilirea datei alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, dar și a unor măsuri privind buna organizare și desfășurare a acestora.

Legea, care a fost adoptată în data de 8 iulie de către Camera Deputaților, în calitate de for decizional, prevede că în anul 2020 alegerile locale vor avea duminică, pe 27 septembrie.

Ce măsuri speciale se iau în acest an

Totododată, legea stabilește toate măsurile speciale care se iau în acest an, cum ar fi, reducerea numărului de semnături necesare pentru depunerea candidaturilor, posibilitatea înregistrării candidaturilor în format electronic, dar și alte detalii despre organizarea scrutinului.
De menționat este că deputatul USR, Ionuț Moșteanu, a făcut joi un apel la responsabilitate politică și susține că Klaus Iohannis ar trebui să cheme urgent la consultări toate partidele și să decidă amânarea alegerilor. Acesta își fundamentează apelul pe datele oficiale pe care Guvernul și-a fundamentat prelungirea stării de alertă, potrivit cărora vor fi 1.600 cazuri noi pe zi în august și o creștere exponențială a cazurilor noi de coronavirus în perioada următoare.

„În acest scenariu asumat oficial de Guvern mi se pare o IRESPONSABILITATE să se organizeze alegeri locale în 27 septembrie.

Oricât de mult am vrea să scăpăm de PSD-iști din primării, la Pitești și în multe alte locuri, SĂNĂTATEA oamenilor trebuie să fie pe primul loc. O lună și jumătate de precampanie și una de campanie în 3000 de localități, ziua votului cu 200.000 de oameni în aceeași camera pentru 16 ore pe zi în comisiile din cele 19.000 de secții de votare ar duce la o catastrofă.

O să discut și cu colegii mei din USR-PLUS, probabil sunt discuții și în celelalte partide, dar pănă ajung partidele la o concluzie Președintele Klaus Iohannis are un rol esențial acum – trebuie să cheme la consultări URGENT toate partidele parlamentare, medici și epidemiologi și să decidă amânarea alegerilor”, afirma deputatul USR.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI