Klaus Iohannis a semnat decretul chiar azi! Reducerea vârstei de pensionare pentru acești români

Klaus Iohannis a semnat decretul chiar azi! Reducerea vârstei de pensionare pentru acești români
Klaus Iohannis a semnat decretul care prevede micșorarea varstei de pensionare pentru o categorie de romani

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul astăzi, în ceea ce privește reducerea vârstei de pensionare pentru o categorie de români. Legea a fost promulgată, vineri, și privește sistemul unitar de pensii publice. Ce categorie de pensionari vor fi beneficiarii noii legi vedeți un pic mai jos.

Este oficial. Vârsta de pensionare s-a micșorat cu doi ani pentru această categorie de români. Klaus Iohannis a semnat decretul

Actul normativ promulgat de președintele Klaus Iohannis extinde categoriile de persoane care beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, dacă au locuit cel puţin 30 de ani în unele zone afectate de poluarea remanentă, precum şi pe o rază de 8 kilometri în jurul acestora.

De această reducere a vârstei de pensionare beneficiază persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracţiei, preparării şi arderii cărbunelui sau a şisturilor bituminoase, a extracţiei şi preparării minereurilor de uraniu, a extracţiei şi prelucrării minereurilor feroase şi neferoase cu conţinut de praf sau de emisii de gaze cu efect de seră, de amoniac şi derivate, de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, feldspat şi siliciu ori de radiaţii din minereuri radioactive, hidrogen sulfurat, crom trivalent, crom hexavalent, cianuri, de pulberi metalice şi/sau de cocs metalurgic, a prelucrării ţiţeiului sulfuros, desulfurarea benzinei, a ţiţeiului parafinos şi neparafinos, a distilării ţiţeiului în vederea producerii păcurii şi a uleiurilor.

Romanii care locuiesc in zone cu poluare vor iesi mai devreme la pensie
Romanii care locuiesc in zone cu poluare vor iesi mai devreme la pensie

Localnicii din ce localități vor beneficia de decretul semnat de Kluas Iohannis

Localităţile cu astfel de condiţii sunt: Baia Mare, Călăraşi, Copşa Mică, Drobeta-Turnu-Severin, Slatina, Târgu Mureş, Târnăveni, Turnu Măgurele, precum şi localităţile Aninoasa, Baia de Criş, Băiţa, Brad, Călan, Certej, Criscior, Deva, Ghelari, Hunedoara, Lupeni, Orăştie, Petrila, Petroşani, Şoimuş, Teliuc, Uricani, Veţel, Vulcan din judeţul Hunedoara, localităţile Abrud, Baia de Arieş, Lupşa, Roşia Montană şi Zlatna din judeţul Alba.

De decretul semnat de președinte vor beneficia și oamenii din localităţile Victoria şi Făgăraş din judeţul Braşov, localitatea Galaţi din judeţul Galaţi, localităţile Ciulniţa şi Slobozia din judeţul Ialomiţa, localităţile Brazi şi Ploieşti din judeţul Prahova, localităţile Iacobeni şi Vatra Dornei din judeţul Suceava, localităţile Margina, Nădrag şi Tomeşti din judeţul Timiş, localităţile Berbeşti şi Râmnicu Vâlcea din judeţul Vâlcea. Beneficiază de prevederile proiectului şi persoanele care locuiesc pe o rază de 8 kilometri în jurul acestor localităţi.

Ce decret a mai semnat Klaus Iohannis

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a mai promulgat o lege care reglementează consultanţa în domeniul construcţiilor, în sensul remedierii unor lacune legislative referitoare la consultanţa în domeniu, având în vedere că, deşi aceasta face parte din sistemul calităţii, consultanţii nu figurau nici printre factorii implicaţi şi nici printre cei care trebuie să-şi asume responsabilităţi concrete.

Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii 10/1995 privind calitatea în construcţii a fost adoptată de Camera Deputaţilor, ca for decizional, pe 25 august.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI