Klaus Iohannis a semnat decretul chiar acum. Oficial a fost eliberată din funcție

Președintele Klaus Iohannis a semnat chiar acum decretul! De mâine poate intra la pensie, căci a eliberat-o din funcție. Mai multe detalii, în continuare.

Decizie importantă semnată de Klaus Iohannis

O procuroare importantă, care acum câțiva ani capta atenția presei, a fost eliberată din funcție astăzi, în urma deciziei semnate de șeful statului. Este vorba despre Gabriela Drăgan, care a ieșit la pensie.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marți, 2 iunie a.c., două decrete importante. Primul se referă la promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 73/2019 privind siguranța feroviară (PL-x 22/17.02.2020) iar altul, mai important, vine din justiție.

Astfel, Iohannis a semnat, marți, decretul privind eliberarea din funcția de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj a doamnei Gabriela Drăgan pe motiv de pensionare, la data de 3 iunie 2020“, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Cine este procuroarea care a stârnit valuri în 2018

Întâmplarea care a adus-o pe Gabriela Drăgan în atenția mass-mediei a fost următoarea: procuroarea a decis clasarea unei cauze privind uciderea cu intenție a unui câine din rasa Boxer German, pe o stradă din Buziaș. Incidentul a stârnit o întreagă mișcare pe rețelele sociale, în anul 2018. Atât vinovatul, cât și procuroarea care n-a considerat oportun să aplice măcar o amendă au fost criticați dur de internauți.

„Ulterior a oprit mășina, spunându-mi: «Uită-te la câine, vrei să trăiască sau să ți-l omor?» Eu plângând și rugându-mă de el, văzând cum câinele încearcă să se taraie pe picioarele din spate, i-am spus să nu-mi omoare câinele.

Mi-a replicat: «Uită-te cum trec peste el!», și n-a ezitat nici a două oară și a trecut peste câinele meu, de această dată peste cap, fără nicio remușcare, fapt ce a condus la decesul câinelui“, povestea atunci stăpâna animalului, Maria Borca.

În ordonanța de clasare, procuroarea menționează următoarele: „Fiind audiat în calitate de suspect, Carmeti Ioan declara că, în dată de 19.09.2017, în jurul orelor 20, a lovit cu autoturismul din greșeală și fără intenție câinele numitei Borca Maria, întrucât a virat brusc de volan pentru a nu o acroșa pe Borca Maria, care se deplasa pe mijlocul drumului, moment în care câinele acesteia i-a tăiat calea, acroșându-l cu partea dreaptă a autoturismului.

Apreciem că din materialul probator nu rezultă că uciderea animalului persoanei vătămate de către suspect s-a realizat în mod intenționat“.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI