Klaus Iohannis a făcut anunțul momentului. Când se va vaccina anti-covid-19, de fapt

Klaus Iohannis a făcut anunțul momentului. Când se va vaccina anti-covid-19, de fapt
Când se va vaccina președintele Klaus Iohannis

Marți, în cadrul unei conferințe de presă de la Palatul Cotroceni, președintele României a declarat că se va vaccina public împotriva coronavirusului. De asemenea Klaus Iohannis a spus și care este motivul pentru care nu a făcu acest lucru până acum.

Când se va vaccina președintele Klaus Iohannis anti-COVID-19

Marți seară, Klaus Iohannis a declarat la o conferință de presă de la Palatul Cotroceni că, nu s-a vaccinat împotriva coronavirusului până acum deoarece decizia a fost ca mai întâi personalul medical să fie vaccinat. De asemenea, președintele României a adăugat că se va vaccina vineri, 15 ianuarie.

„Nu cred că s-a produs nicio neîncredere. Dimpotrivă, decizia a fost să fie vaccinat în primul rând, în prima etapă, tot personalul medical. Și acest lucru se întâmplă, s-a întâmplat. Știți foarte bine că până la sfârșitul acestei săptămâni prima etapă se încheie cu prima doză de vaccinare, având în vedere că acum dispunem de un vaccin care se administrează în două doze.

După aceea se reia vaccinarea în a doua doză. Nu am dorit nici eu, nici premierul, că să zic așa între ghilimele, să ne băgăm în față. Ar fi fost probabil mesajul greșit, dar vineri, în 15 ianuarie, începe a doua etapă de vaccinare în care este prevăzută vaccinarea, de exemplu, a personalului din învățământ, a persoanelor peste 65 de ani și a celor cu comorbidități, cu boli cronice și a personalului numit esențial, de exemplu Administrația Prezidențială, Guvernul”, a declarat Klaus Iohannis.

Vaccinarea în masă, singura soluție pentru întoarcerea la normalitate

Totodată, președintele Iohannis a mai punctat că vaccinarea în masă este singura soluție pentru pentru a ne întoarce cât mai repede la normalitate. El a menționat că relansarea economică și a educației depind de succesul campaniei de vaccinare.

”Vaccinarea în masă reprezintă singura soluție pentru a ne întoarce cât mai rapid la normalitate și a ne relua în siguranță toate activitățile care ne-au lipsit enorm în ultimul an.

De succesul campaniei de vaccinare depind în egală măsură relansarea economică a economiei și evitarea unor crize profunde, ale căror efecte pot lăsa urme adânci în societate, educație și economie” a spus președintele Klaus Iohannis.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a anunțat marți că platforma online unde se pot înscrie românii care se încadrează a doua etapă a campaniei de vaccinare, va fi disponibilă vineri, de la ora 15:00. El a precizat și modalitatea în care se pot face înscrierile pentru vaccinarea anti-Covid-19.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI