Klaus Iohannis a atras toate privirile la summit-ul PPE. Ce s-a întâmplat când s-a așezat lângă Angela Merkel

Klaus Iohannis a atras toate privirile la summit-ul PPE. Ce s-a întâmplat când s-a așezat lângă Angela Merkel
Klaus Iohannis, vesel și relaxat la summit-ul PPE. Foto: Administrația Prezidențială

Klaus Iohannis a atras toate privirile la summit-ul PPE, unde le-a făcut să râdă în hohote pe Angela Merkel și Ursula von der Leyen. Președintele României apare foarte relaxat și plin de voie bună în fotografiile publicate de PPE, alături de ceilalți șefi de stat și de guvern din familia popularilor.

Klaus Iohannis, vesel și relaxat la summit-ul PPE

Președintele României a participat, înainte de Consiliul European, la summit-ul PPE, alături de ceilalți șefi de stat și de guvern din familia popularilor. Au fost discutate punctele principale de pe agenda Consiliului, iar Klaus Iohannis a fost în centrul atenției. A zâmbit, a glumit și a avut dialoguri cu Angela Merkel și Ursula von der Leyen, pe care le-a făcut să râdă în hohote.

Klaus Iohannis va participa şi la Summitul Euro în format extins, dar și la reuniunea Consiliului European – articolul 50. Șeful statului va pleda pentru un buget multianual ambițios al Uniunii Europene, care să asigure realizarea cu succes a obiectivelor UE pentru următorii 10 ani.

Klaus Iohannis, la summit-ul PPE
Klaus Iohannis, la summit-ul PPE

„Preşedintele Klaus Iohannis va susţine menţinerea unor alocări semnificative pentru Politica de Coeziune şi Politica Agricolă Comună, două politici comunitare esenţiale datorită contribuţiei lor semnificative la sporirea investiţiilor europene şi continuarea procesului de convergenţă la nivel european.

Referitor la combaterea schimbărilor climatice, preşedintele României va pleda pentru continuarea eforturilor la nivelul Uniunii pentru definirea măsurilor menite a sprijini tranziţia către o neutralitate climatică, în vederea adoptării Strategiei pe termen lung a Uniunii Europene privind schimbările climatice, în conformitate cu prevederile Acordului de la Paris”, precizează Administrația Prezidențială.

De asemenea, Klaus Iohannis va vorbi despre obiectivul UE cu privire la economia circulară şi neutră din punct de vedere al impactului asupra climei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI