Kitul care depistează covid-19 pe suprafețe. Ce preț colosal are trusa, de fapt

Kitul care depistează covid-19 pe suprafețe. Ce preț colosal are trusa, de fapt
A fost inventat kitul care depisteaza covidul de pe suprafete

A fost inventat kitul care depistează covid-19 pe suprafețe. Ce preț colosal are trusa, de fapt, vedeți în articolul de mai jos.

A apărut trusa cu care detectezi coronavirusul de pe suprafețe. Cât costă

A apărut kitul care depistează virusul ucigaș aflat pe suprafețe. Acesta are un preț fabulos. O companie japoneză a început deja vânzarea kitului care detectează virusul ucigaș pe suprafețe. Din păcate, trusa are un preț foarte piperat, respectiv de 2.800 de dolari. De asemenea, trusa nu poate fi folosită la nesfârșit, ci doar pentru 100 de teste.

Producătorul japonez de echipamente de precizie a început deja de luni vânzarea unor kituri de testare cu care se poate detecta prezența noului coronavirus pe suprafețe, inclusiv clanțe, robinete și computere, a informat agenția de presă Kyodo. Evenimentul este o premieră mondială, njimeni nemaiscoțând la vânzare așa ceva.

Cât timp durează testul

Compania Shimadzu Corp. a anunțat că vrea să furnizeze noua trusă, care poate detecta coronavirusul în aproximativ 100 de minute, unităților medicale și celor care oferă servicii de testare, precum și centrelor de asistență pentru persoane vârstnice și, nu în ultimul rând, producătorilor de alimente.

De asemenea, utilizatorii kitului de testare trebuie să treacă un bețișor cu tampon de vată pe suprafață unui obiect și să îl pună apoi într-un recipient în care se află soluție salină.

Câte teste se pot face cu kitul

După scoaterea tamponului de bumbac din recipient se vor aplica reactivi, iar virusul poate fi apoi detectat folosind un test PCR, sau reacția în lanț a polimerazei, anunță compania japoneză. În plus, fiecare kit poate fi utilizat pentru efectuarea a 100 de teste și costă 302.500 de yeni, aproximativ 2.800 de dolari.

Compania, care are sediul în prefectura Kyoto din vestul Japoniei, a informat  că își propune să vândă o mie de truse de testare anual. „Prin adăugarea acestui kit ne dorim să oferim modalități exhaustive de prevenire a infecțiilor„, a declarat un reprezentant al companiei.

Compania japoneză a mai inventat un kit

Compania Shimadzu a comercializat înainte de inventarea acestui kit o trusă de testare utilizată pentru detectarea coronavirusului din salivă.

Astfel, transmiterea de pe suprafate este considerată una dintre modalitățile prin care virusul ucigaș se poate răspândi de la o persoană la altă.

Cât rezistă coronavirusul pe anumite suprafețe

Conform unui studiu făcut de Institutul Național de Sănătate (NIH) din SUA, virusul poate rezistă până la 72 de ore pe suprafețe din plastic, 48 de ore pe suprafețe din oțel inoxidabil, precum și 24 de ore pe suprafețe din carton.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI