Țara care a învins pandemia. Președintele a făcut anunțul oficial: „Nu mai există coronavirus”

Țara care a învins pandemia. Președintele a făcut anunțul oficial: „Nu mai există coronavirus”
Țara care a învins pandemia de coronavirus în 2021

Țara care a învins pandemia și care a înregistrat doar zece cazuri de Sarc-Cov-2 și niciun deces, de la începutul acestui an a făcut marele anunț. Pandemia a luat asfârșit în Tadjikistan, a anunţat marţi preşedintele tadjik Emomali Rahmon, citat de France Presse.

Țara care a învins pandemia de coronavirus

Aceasta țără cu regim autoritar, care se învecinează cu Afganistanul a înregistrat un număr foarte mic de cazuri de contaminări cu noul coronavirus, la începutul acestui an, conform autorităților oficiale.

De peste două săptămâni bilanțul îmbolnăvirilor cu coronavirus a rămas neschimbat, acesta fiind de 13.308 infectări din aprilie 2020, dintre care 90 de decese şi 13.218 vindecări. Tadjikistan este o  ţară cu 9,5 milioane de locuitori, nu are la ora actuală niciun caz de îmbolnăvire.

Tadjikistan a scăpat de covid-19 în 2021

“Putem să spunem cu toată încrederea că nu mai există coronavirus în Tadjikistan”, a proclamat Rahmon (68 de ani), de la tribuna parlamentului.

“Nu trebuie însă să ne relaxăm şi să uităm regulile de igienă personală şi publică”, a avertizat el într-un discurs susţinut în faţa deputaţilor.

Preşedintele tadjik a specificat că oricine soseşte în Tadjikistan “va fi plasat în carantină, sub supravegherea medicilor de familie la domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile”, a mai spus edilul.

Nivelul de trai în Tadjikistan este foarte slab, și din cauza sărăciei mare parte din diaspora este răspădita în Rusia si Kazahstan.

Primele cazuri raportate de către autoritațile din aceasta țară au fost făcute la date de 30 aprilie 2020. Exact în preajma acestei date urma să sosească în Tadjikistan o delegație a Organizației Mondiale a Sănătății pentru a efectuo o inspecție, după ce autoritătile de aici nu raportase niciun caz de infectare cu noul coronavirus, conform Agerpres.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI