Kim Jong-un, interdicție nouă pentru nord-coreeni. Ce nu mai au voie să facă, sub nicio formă

Kim Jong-un, interdicție nouă pentru nord-coreeni. Ce nu mai au voie să facă, sub nicio formă
Liderul nord-coreean Kim Jong-un salută în timpul unei ceremonii pentru cel de-al 8-lea Congres al Partidului Muncitorilor din Pyongyang, Coreea de Nord, 14 ianuarie 2021

În ultimii ani, liderul nord-coreean Kim Jong-un a luat multe decizii draconice, unele dintre ele fiind de-a dreptul stupide. Cea mai recentă decizie, prezentată de presa sud-coreeană, este de a interzice cetățenilor din Coreea de Nord să poarte haine de piele asemănătoare cu cea purtată de Kim Jong-un în 2019, la negocierile cu Donald Trump. În documentul publicat de presă se spune că decizia a venit deoarece face parte din directiva partidului să decidă cine le poate purta.

Kim Jong-un interzice hainele din piele pentru a împiedica populația să-i imite stilul vestimentar

Kim Jong Un a fost văzut purtând jachete de piele în mai multe rânduri. A fost fotografiat ținând un discurs la ceremonia de inaugurare a unui spital din Pyongyang, în martie anul trecut.

Înainte de acest moment, dictatorul nord-coreean a mai fost văzut purtând haina de piele în 2019, în timpul întâlnirilor sle cu Donald Trump, la negocierile privind acordul nuclear dintre Statele Unite ale Americii și Coreea de Nord.

Presa sud-coreeană spune că trendul acestor haine de piele nu i-ar aparține liderului nord coreean Kim Jong-un. O sursă anonimă, care a vorbit cu Radio Free Asia sub protecția anonimatului a confirmat acest lucru.

Sursa a declarat că jachetele din piele sunt populare în Coreea de Nord de ceva vreme, în special după ce actorul sud-coreean Jang Dong-gun le-a purtat la începutul anilor 2000.

Potrivit publicației Radio Free Asia, tinerilor care poartă trenciuri din piele li se interzice în mod generalizat să le mai poarte. Poliția a răscolit străzile pentru a confisca jachetele de la cetățeni și vânzători deopotrivă.

Citând o altă sursă anonimă din interiorul țării, postul de știri a raportat că măsurile de reprimare impuse au început după ce oamenii au început să emuleze stilul lui Kim Jong-un.

„În timpul paradei militare de la cel de-al 8-lea Congres al Partidului din luna ianuarie a acestui an, Kim Jong-un și toți oficialii de rang înalt au fost arătați purtând, de asemenea, haine de piele.

Paltoanele din piele au început să fie recunoscute ca un simbol al puterii.”, a declarat sursa pentru Radio Free Asia.

Hainele din piele au câștigat popularitate și în rândul femeilor nord-coreene

Sursa a adăugat că paltoanele din piele au câștigat popularitate și în rândul femeilor nord-coreene după ce sora lui Kim Jong-un, Kim Yo Jong, le-a purtat.

Aceiași sursa a adăugat că acest lucru i-a determinat pe vânzătorii de îmbrăcăminte să înceapă să importe piele sintetică pentru a copia aspectul lui Kim Jong-un.

„Tinerii protestează, spunând că au cumpărat paltoanele din banii lor și că nu există niciun motiv pentru a le lua. Poliția răspunde plângerilor, spunând că purtarea de haine concepute pentru a arăta ca cele ale lui Kim Jong-un este o „tendință impură de a sfida autoritatea Înaltei Demnități.

Ei au instruit publicul să nu poarte paltoane de piele, deoarece face parte din directiva partidului să decidă cine poate să le poarte.”, spune aceiași sursă pentru RFA.

Potrivit Radio Free Asia, cumpărarea de piele naturală în Coreea de Nord este extrem de scumpă, paltoanele din piele de vacă costând în jur de 34 de dolari. Cele din piele sintetică sunt la jumătate de preț și se vând cu aproximativ 16 dolari.

Acestea fiind spuse, este totuși o sumă astronomică pentru ca nord-coreenii obișnuiți să scoată din buzunar. Publicația sud-coreeană JoongAng Daily a raportat în 2018 că un nord-coreean mediu câștiga în jur de 4 dolari din venitul de bază.

Acest lucru este completat de bonusuri, care aduc salariul anual al unui muncitor nord-coreean obișnuit la 201 dolari, ceea ce face ca o geacă de piele adevărată să fie un articol de lux.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI