Kim Jong-un, decizie „meschină” legată de meciurile de la Campionatul Mondial de Fotbal. Ce s-a întâmplat cu partida Brazilia – Coreea de Sud

Kim Jong-un, decizie „meschină” legată de meciurile de la Campionatul Mondial de Fotbal. Ce s-a întâmplat cu partida Brazilia - Coreea de Sud

Kim Jong-un este un mare fan al fotbalului, iar partidele de la Campionatul Mondial din Qatar s-au văzut și în Coreea de Nord. Dar totul a fost bine programat pentru ca cetățenii „să nu primeasă mesaje greșite”. Partida Brazilia – Coreea de Sud a fost difuzată doar după ce conducătorii au văzut că marii rivali au fost învinși. Duelul s-a disputat luni și a fost transmis după două zile.

Ce decizie a luat Kim Jong-un cu privire la meciurile de la Campionatul Mondial de Fotbal

Kim Jong-un este un mare fan al fotbalului și sunt zvonuri că ar vrea să se implice în implice, din umbră, în procesul de achiziție al clubului Manchester United, pe care familia Glazer a anunțat că vrea să-l vândă. Președintele din Coreea de Nord a fost de acord ca cetățenii din țara lui să vadă partide de la Campionatul Mondial de Fotbal.

Meciurile nu au fost difuzate în direct ci cu întârzieri de o zi sau chiar două pentru ca anumite imagini să fie atent analize și apoi chiar cenzurate. În mod special a fost vorba de siglele și reclamele unor companii din Japonia și Coreea de Sud, care au fost „acoperite” la montaj. Duelurile pe care naționalele din aceste țări le-au disputat la turneul final nu au fost difuzate, ci doar rezumate de la aceste întâlniri. Și totuși, liderul de la Phenian a decis ca cetățenii din Coreea de Nord să urmărească partida în care Brazilia a învins cu 4-1 Coreea de Sud, în optimile competiției. A vrut să arate cum a pierdut marea rivală din Sud.

„Nu a fost o întâmplare că singurul meci al Coreei de Sud difuzat a fost cel în urma căruia aceasta a fost eliminată de la Campionatul Mondial. E ceva meschin, dar din păcate nu e ieșit din comun”, a declarat jurnalistul Martyn Williams, pentru DailyMail.

Partida Brazilia – Coreea de Sud a fost difuzată cu o întârziere de două zile. De data această siglele și reclamele nu au mai fost acoperite.

Urmăriți Playtech.ro și pe