Jurnalistă din Rusia, ucisă în timpul bombardamentelor din Kiev de către armata rusă. Pentru cine lucra tânăra în Ucraina

Tragedie în Kiev, după ce o jurnalistă din Rusia a fost ucisă în timpul unor atacuri cu rachete, în timp ce „îndeplinea o sarcină editorială” pentru publicația independentă „The Insider”. Tânăra încerca să demaște atrocitățile comise în Ucraina, arătând adevărată față a războiului.

Cine se afla alături de ea în timpul atacului

Jurnalista rusă Oksana Baulina a murit în urma unui bombardament al trupelor ruse la Kiev. Ea a fost atacată într-o parcare a unui centru comercial în timp ce filma distrugerile care au urmat atacurilor din cartierul Podolsk, din capitala Ucrainei, potrivit site-ului rusesc de investigații „The Insider”.

Alături de a fost ucis un alt civil, iar alte două persoane care o însoțeau au fost rănite și internate în spital, a adăugat sursa citată. Un videoclip difuzat de lanțul Al Jazeera a surprins momentul atacului. Jurnalista a fost atacată când se afla într-o parcare.

Avocatul pentru drepturile omului, Oleksandra Matviichuk, din Kiev, a spus că Baulina a fost lovită de un nou tir de rachete în timp ce examina pagubele unor bombardamente anterioare.

Un alt jurnalist, Alexey Kovalyov, a povestit pe rețelele sociale că o cunoaște de 16 ani și că au lucrat împreună pentru diferite publicații. El a definit-o drept o jurnalistă „cu un simț fenomenal al clarității morale”
Oksana Baulina a lucrat în Rusia ca producător pentru Fundația Anticorupție.

„După ce organizația a fost etichetată drept organizație extremistă, a trebuit să părăsească Rusia pentru a continua să raporteze despre corupția guvernului rus pentru The Insider”, a transmis presa națională într-un comunicat.

Mesajul transmis de publicația pentru care lucra jurnalista

Baulina călătorise în Ucraina în calitate de corespondent, realizând diverse reportaje din orașele Lviv și Kiev. În urma tragediei, publicația „The Insider” a transmis condoleanțe familiei și prietenilor jurnalistei și a declarat că va continua să arate adevărată față a războiului, inclusiv, „crime de război rusești, precum bombardarea fără discernământ a zonelor rezidențiale care a dus la moartea civililor și a jurnaliștilor”.

Din păcate, Oksana Baulina este a șasea jurnalistă care moare în timpul războiului, încercând să arate lumii întregi efectele bombardamentelor armatei ruse asupra Ucrainei.

În a zecea zi de război, jurnalista a făcut o postare pe Facebook, în care se arăta împotriva dictaturii lui Vladimir Putin, făcând o aluzie la moartea acestuia, prin asociere cu o imagine a dictatorulio sovietic, Iosif Stalin: „A murit acela, va muri și acesta”.

 

 

Urmăriți Playtech.ro și pe