Selecția naturală și evoluția plantelor și animalelor de-a lungul anilor a lăsat în urmă o serie de creații spectaculoase. Multe dintre cele dispărute nu le vom afla niciodată, dar există și excepții.
Arahnidele sunt o familie de vietăți care include o varietate foarte mare de specii, de la păianjeni până la scorpioni. Partea surprinzătoare este că nu te-ai aștepta cele două specii să aibă un strămoș comun. În mod surprinzător însă, exact asta reprezintă vietatea din imaginile alăturate.
Blocată efectiv în timp, această creație un terifiantă a fost descoperită în chihlimbar. Arheologi și oameni de știință s-au deplasat în Myanmar pentru a înțelege ce s-a întâmplat acolo și, mai important decât atât, când.
Vietatea a fost ulterior deplasată la Universitatea din Wisconsin unde a fost analizată în tihnă de către Prashant Sharma. Profesoara este convinsă că o astfel de descoperire ne va ajuta teribil când vine vorba de secretele păianjenilor din ziua de azi.
Păianjenii există de aproximativ 300 de milioane de ani. Aceștia fac parte din familia arahnidelor, dar se diferențiază de celelalte creații prin intermediul filierelor, o parte a corpului care facilitează împletirea de pânze. Pentru că se află însă de atât de mult timp pe Pâmânt, au avut suficient pentru a progresa, pentru a se adapta la condițiile de trai, mediul înconjurător și, implicit, încălzirea globală.
Comparativ cu scorpionii, păianjenii au spatele fin încă din vremuri primordiale. Pe de altă parte, scorpionii au spatele segmentat, un detaliu moștenit de la precursorii lor, în urmă cu aproximativ 450 de milioane de ani.
Revenind însă la specia din imaginea de mai sus, aceasta este intitulată Uraraneida și a trăit în urmă cu 250 – 400 de milioane de ani. Respectiva are aproximativ 12,5 centimetri și poartă numele Chimerachne yingi. Ea a fost considerată un precursor al păianjenului modern de către mai multe echipe de biologiști, una condusă de Wang Bo, iar cea de a doua, în frunte cu Huang Diying.