Județul din România unde impozitul în 2021 se va majora cu 500%. ”Vom avea taxe mai mari”

Județul din România unde impozitul în 2021 se va majora cu 500%. ”Vom avea taxe mai mari”
Județul Buzău va avea taxe majorate în 2021

Taxele și impozitele locale au fost întotdeauna subiect aprig de discuție în mai toată țara. Sunt destule județe în care și anul acesta, dar și în anii trecutți, au fost majorate aceste taxe și impozite. Dar, din păcate, vestea dată  locuitorilor jduețului Buzău, crează panică și nemulțumiri.

Județul Buzău va avea taxe majorate în 2021

Ca în mai toate județele țării, și județul Buzău percepe taxe și impozite locale, fie că vorbim de clădiri, terenuri, sau alte proprietăți. Numai că decizia de la ultima ședință de Consiliu din județul Buzău crează panică în rândul locuitorilor de aici.

Conform informațiilor în ultima ședință de Consiliu s-au propus noi majorări de taxe și impozte pentru anul 2021. Până aici nimic deosebit, acest proces întâmplându-e în fiecare an. Problema constă, de data asta, în procentul aprobat de Consiliul Județean din Buzău. Sursele spun că s-a decis majorarea taxelor și impozitelor locale în județul Buzău cu 500%.

”În 2021 vom avea taxe mai mari cu peste 50% şi mai mulţi şomeri. Ne aşteaptă mărirea taxei de salubrizare. Dar şi o taxa mai mare la parcare. Am votat împotriva indexării taxelor şi impozitelor cu rata inflaţiei. Legea nu obliga indexarea cu rata inflaţiei.

(…) o asemenea majorare în condiţiile economice actuale este cel puţin sfidătoare pentru locuitorii municipiului, mai ales că rata şomajului la Buzău este cea mai mare din ţară.”, a transmis Irinel Cîrstea, de la USR PLUS.

Pe locul trei la măririle de taxe locale

Votul asupra măririi taxelor în județul Buzău a venit majoritar din partea PSD, cei aflați în opoziție, PNL și USR PLUs votând împotrivă, dar fără șanse de izbândă.

”Impozitele vor creşte cu 50%, dar şi aici în funcţie de zone. Sunt zone centrale şi se impozitează şi în funcţie de acest aspect. Anul viitor riscăm să nu mai facem nicio investiţie şi pe exemplul dat de liberali sumele puse acolo nu sunt sume mari, practic.

Asta înseamnă zeci de lei pentru fiecare familie, în condiţiile în care politica privind taxele şi impozitele locale preluată în 2016 am dus-o până în 2020, pentru că nu am avut Consiliul Local de partea mea”, a declarat primarul orașului Buzău, Constantin Toma.

Într-un top al județelor cu măriri considerabile pentru anul 2021, în ceea ce privesc taxele locale, județul ocupă un loc trei, după Prahova, Galați. Și aici oficialii din consiliile județene au aprobat o mărire a taxelor locale cu aproximativ 50%. Efectele acestor măriri se va regăsi în puterea de plată a acestora de către populație, dar și prin creșterea șomajului, în fiecare județ.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI