18 ian. 2019 | 18:11

Județul din România care are un potențial imens de dezvoltare

Știri generale
Județul din România care are un potențial imens de dezvoltare

Județul Dâmbovița a intat pe lista locurilor cu un impact metropolitan major pentru România. Astfel, în județul Dâmbovița urmează să fie demarte mai multe proicte pentru modernizare.

Banca Mondială urmează să acorde finanțare unei serii de proiecte cu impact metropolitan pentru Bucureşti şi cele 40 de reşedinţe de judeţ din România, printre care se află și județul Dâmbovița.

„Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Primăria Municipiului Târgovişte au menţinut un dialog cu iniţiatorii campaniei, implicându-se, totodată, în calitate de autorităţi publice locale, în identificarea celor mai importante proiecte pentru zona urbană Târgovişte”, se arată într-un comunicat al CJ Dâmboviţa.

Investiții de milioane de euro în județul Dâmbovița

Valoarea totală estimată a proiectelor care au ca scop modernizarea județului Dâmbovița, se ridică la 606 milioane de euro. Investițiile, se vor împărți astfel: pentru drumuri se va aloca 59%, pentru infrastructuri de afaceri 10%, pentru cele culturale 8%, pentru infrastructuri de mediu 5%, în timp ce pentru infrastructurile sportive se va acorda 4%. Pentru regenerările urbane se va acorda 3% și tot atât și pentru centrul intermodal și pentru proiectelor de cale ferată.

La categoria drumuri, unul dintre proiecte presupune modernizrea Drumului Expres Ploieşti – Târgovişte – Găeşti (Muntenia Expres), inclusiv Varianta de Ocolire Târgovişte (Varianta de Ocolire/ Inelul doi Târgovişte), precum şi modernizarea unor noi artere de acces/ieşire în Varianta de Ocolire, notează Adevărul.

De asemenea, este prevăzută și modernizarea şi dezvoltarea integrată a transportului pe cale ferată care face legătură cu zonele metropolitane Bucureşti-Ilfov şi Ploieşti.  Precum și, reabilitarea Gării Târgovişte, a spaţiilor de parcare şi a staţiilor de transport auto local şi judeţean.

Locuitorii județului Dâmbovița se vor bucura în curând și de un nou stadion principal. Precum și de mai multe locuri de parcare. Dar și de un centru de servicii pentru afaceri Târgovişte Business Park şi a parcului industrial-energetic Târgovişte Industrial Park.

Se va investi și în turism. Astfel, vor fi reabilitate inclusiv obiectivele culturale monument „Şanţul şi Valul Cetăţii” şi a fostei „Şcoli de cavalerie” (UM Gară). Cu scopul de a dezvolta infrastructura pentru turism: accese, spaţii de primire, vizitare şi servicii cultural-turistice şi de agrement în zona Complexului Muzeal Curtea Domnească.

Un alt proiect prevede, amenajarea hidrotehnică a albiei Râului Ialomiţa, care face legătura între podul Şotânga şi Complexul Turistic de Nataţie, cu profil de splai circulabil şi canal pentru agrement nautic, cu un pod nou în aval şi amenajare albii afluenţi.

De asemenea, se vor realiza platforme de tip Park&Ride şi Bike&Ride în zonele periferice ale Municipiului şi se vor conect la mijloacele de transport în comun.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
ILEGAL în România! N-ai voie să deții aceste ANIMALE acasă
Capital.ro
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro